labdarúgás

2019.04.07. 20:21

ZTE-siker Gyirmóton, s immár az NB I kapujában!

A labdarúgó NB II 31. fordulójának zárómérkőzése egyben a bajnokság csúcsrangadóját is jelentette, hiszen az első két helyezett találkozott egymással. AZ éllovas ZTE FC a második helyezett Gyirmót FC vendége volt, az egerszegiek megnyerték a mérkőzést és immár az NB I kapujában állnak!

Kerkai Attila

 

Gyirmót FC Győr – ZTE FC 1-2 (0-1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 2800 néző. Jv.: Karakó (Becséri, Szilágyi).

Gyirmót FC: Rusák – Varga P. (Horváth R., 90.), Lipták, Szilvási, Széles – Lázár Kamarás, 89.), Kontár (Présinger, 56.) – Heffler, Nagy P., Herjéczki – Szarka. Vezetőedző: Hannich Péter.

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Farkas (Hudák, 79.), Kocsis, Kiss M., Berczi – Bobál (Novák, 60.), Grumic. Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Nagy P. (75.), illetve Grumic (29.), Hudák (88.).

Sárga lap: Lipták (54.), Varga (58.), Szarka (60.), Nagy P. (93.), illetve Kiss M. (33.), Kocsis (40.).

Igazi rangadó hangulatban kezdődhetett a találkozó. A Gyirmót FC utánpótlástornát rendezett ezen a napon és úgy időzítették, hogy ennek vége egybeessen az NB II-es meccs kezdetével. A gyerekek, kísérőkkel együtt maradtak, így gyakorlatilag megtelt az egyik oldallelátó. A ZTE FC-t elkísérő legalább kétszáz drukker hangja pedig betöltötte az étert. A ZTE FC pedig azonnal magához ragadta a kezdeményezést, folyamatosan támadásban volt, a 14. percben Barczi lövése ment mellé. A huszadik perc környékétől lett kiegyenlítettebb a találkozó, a 24. percben Szarka csúsztatását fogta az egerszegi kapus. Jó volt a mérkőzés, a 29. percben pedig vezetett a ZTE. Devecseri előreívelését előbb Varga, majd utolsó emberként Lipták vétette el, a labdát Grumic szerezte meg, aki balról befele indult és 12 méterről higgadtan gurított a kapuba, 0-1. Nem sokkal később Bobál emelése ment alig fölé, a ZTE kézben tartotta a meccset, aztán a 36. percben Devecseri maradt a földön. Láthatóan a combjához kapott, ami eddig is zavarta a játékban, nem tudta folytatni a játékot, Szépe érkezett a helyére. Az egerszegi alapember elvesztése komoly érvágásnak tűnt. A 39. percben Barci remekül indította a jobb oldalon induló Farkast, aki jól centerezett, de az érkezők elől kivágták a labdát. A ZTE FC könnyen megduplázhatta volna előnyét, de így is teljesen megérdemelten vezetett.

Innen folytatódott a mérkőzés, a ZTE FC drukkerei pedig fáradhatatlanul szurkoltak. A Gyirmót játékán érződött, hogy szeretne minél előbb gólt elérni, így feltolta a védekezését, gyakorlatilag letámadásba ment át. Az egerszegiek jól kezelték a helyzetet, nem szorultak be, jól hozták fel a labdákat, Farkas és Grumic pedig megtartották azokat Az. 59. percben Farkas szabadrúgását fogra a hazai kapus, de azért erősödött a Gyirmót nyomása. Az egerszegieknek nagyon figyelniük kellett hátul, hisze a Gyirmót már veszélyesen támadott, főleg akkor, amikor a ZTE-t egy-egy támadás után megkontrázta. A 75. percben így született meg az egyenlítés: egy bal oldali beadást még kifejelt a zalai védelem, de Nagy Patrik 11 méteres lövése a földön megpattanva az egerszegi kapuban kötött ki, 1-1. Izgalmas hajrá kezdődött, a ZTE nem mondott le a győzelem kiharcolásáról, ahogy a hazaiak sem. Mindkét csapat játékában benne volt a gól, amikor a 88. percben Bolla tört előre, remekül ugratta ki Hudákot, aki balról, 10 méterről a kapu közepébe bombázott, 2-1. A csereember lett a meccs nyerő embere, de ez a siker igazi csapatmunka volt. a ZTE FC részéről.

 

A ZTE FC előnye 7 pontra nőtt, de ami még fontosabb, már 10 ponttal jár előrébb a harmadik Kaposvárnál. Ez pedig azt jelenti, hogy a az egerszegiek immár az NB I kapujában állnak!

Hannich Péter: „A futball csúnyábbik arcát mutatta. Az a csapat nyert, amelyik nem érdemelte meg a győzelmet.

Dobos Barna: ”Az első félidőben mi voltunk veszélyesebbek, és sajnáltam, hogy nem használtunk ki több leheteőséget. A második félidő nem tetszett, mert az ellenfél kockáztatott, de mi ezt nem tudtuk kihasználni. Ezzel együtt is megérdemelten győztünk.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában