Már-már bajnoki érdeklődés

2018.09.15. 20:59

ZTE KK-siker a Körmend ellen a Göcsej Kupán

Szombaton a Zalakerámia Sportcsarnokban folytatódott a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, melynek esti programjában szerepelt a talán legjobban várt Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend  férfi mérkőzés. Már-már bajnoki érdeklődés mellett,  az egerszegiek győztek. 

Kerkai Attila

xxÁm a „nap mérkőzése” előtt is rendeztek találkozókat. A férfi torna keretében az osztrák Graz és a szlovák Léva csatáját nagy küzdelemben utóbbiak nyerték (82-79), míg a női tornán az orosz Krasnoyarsk és a Szekszárd mérkőzésén az oroszok győztek 82. Ezt a mérkőzést követte a ZTE NKK és a CMB CARGO UNI Győr összecsapása.

ZTE NKK – CMB CARGO UNI Győr 54-60 (15-21, 7-15, 18-9, 14-15)

ZTE NKK: Koizar 8, Pusztai 2, Ndiba 9, Harrison 9/9, Horti 12. Csere: Gáspár-Szalay 3, Benke 2, Kovács G. 4, Parker 5.

Az egerszegiek pénteken egy, a végletekig kiélezett és nagyon kimerítő mérkőzést játszottak a szekszárdiakkal, melyet a tolnai együttes nyert meg. Érdekesség, hogy a legutóbbi bajnokságban éppen ez a két csapat játszotta bronzmérkőzést, melyet végül a győriek nyertek meg, s most is jobbak voltak. Szombaton, Egerszegen az első félidőben mindenképpen jobb volt most is a Győr, hiszen mintha a ZTE NKK játékosain érződött volna még az előző esti nagy csata. A második félidőben mínusz 14 pontról az utolsó negyed kezdetére feljött az egerszegi csapat 40-45-re. És a mérkőzés végéig nagyjából maradt is ez a különbség, azaz a Győr nem lehetett teljesen nyugodt. A ZTE NKK csapatán érződött, hogy mindent el akar követ a győzelemért , ám végül nem sikerült beérnie a győrieket, viszont ismét szoros mérkőzést vívtak egy élcsapattal. Ami mindenképpen biztató lehet a jövőt tekintve, hogy ismét ütőképes csapata lesz Gáspár Dávid vezetőedzőnek a hamarosan kezdődő bajnokságban.

A női találkozót követte a ZTE KK és a Körmend mérkőzése, amelyre szépen megteltek a Zalakerámia Sportcsarnok lelátói. A találkozót 1500 néző tekintette meg, s nem lehetett csodálkoznia azon, hogy Körmendről is nagy számban érkeztek drukkerek.

 

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 86-78 (21-25, 28-15, 17-20, 20-16)

ZTE KK: Ware 27/15, Thompson 10/3, Gliebov 9/3, Szabó Zs. 9/3, Agafonov 17/6. Csere: Papp 4/3, Durázi 6, Kis R. 1, Gulyás 2, Doktor 1, Bagó.

A sok néző okán a hangulatra nem lehetett panasz, persze egy bajnoki meccs a két régi rivális között azért „hangosabb” lesz. Már-már bajnoki ritmusban játszottak a csapatok, ám érezhetően szem előtt tartották a szakvezetők, hogy előző nap is volt már egy mérkőzés a tornán, és vasárnapi is lesz egy. A 7. percig vezetett a ZTE KK, amikor viszont a Körmend fordított (13-17). Jobban dobták a távoliakat a körmendiek, ennyivel mindenképpen jobbak voltak, de ebben a meccsben ekkor még nagyon sok volt. Például az, hogy hiába lépett el a vasi csapat (23-30) , pillanatok alatt a nyakára ért a ZTE KK (29-30), majd egy lendületes sorozattal már vezetett a házigazda (42-34). Kilencpontos előnnyel (49-40) kezdte a második húsz percet a ZTE KK és állandósult az előnye. Összeszedettebb volt az egerszegi csapat, de mindig beesett egy-egy körmendi hármas (25. p.: 59-49). A vasiak kezdtek bekeményíteni és elsősorban hatékonyabb védekezésükkel újra három pontra jöttek vissza (63-60). Az utolsó negyed elején kimaradt néhány hazai lehetőség, a Körmend pedig tapadt az egerszegiekre. Ekkor a vendégeknél Price és Hammonds már faultproblémákkal küzdöttek, hazai oldalon Ware volt az, aki nagyot játszott. Elvileg az utolsó három percnek 81-73-as vezetéssel nekiinduló ZTE KK-nak már nem lett volna szabad, hogy kiengedje ezt a találkozót a kezéből, és nem is tette ezt meg. Vasárnap a szlovák bajnok Léva lesz a zalaiak ellenfele a torna zárónapján.

A további szombati eredmények. Nők: BC Enisey Krasnoyars – Atomerőmű KSC Szekszárd 82-69. Férfiak: UBSC Raiffeisen Graz – BK Levicki Patrioti 79-82.

A vasárnapi program. 10.00: ZTE NK – Krasnoyarsk. 11.45: Győr – Szekszárd. 13.45: Körmend – Graz. 15.45: BK Levicki Patrioti – Zalakerámia-ZTE KK.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában