Sport

2017.08.07. 18:50

A ZTE FC súlyos veresége nem maradhat következmények nélkül

ZALAEGERSZEG A ZTE FC-nél remélhetőleg gyorsan megtalálják és orvosolják az okokat, amelyek a csapat rendkívül sima (0-5) gyirmóti vereségéhez vezettek. A labdarúgó NB II-ben elvileg mindkét csapat esélyes a feljutásra, a szombati végeredmény így zalai szempontból még inkább lehangoló...

Kerkai Attila

Az első bekapott gól után a ZTE FC-t elkísérő szurkolók tovább biztatták az egerszegieket, a hajrájához közeledve azonban már "érdesebb" hangok is belehasítottak a levegőbe. Mert az 5-0 mégis csak 5-0, és senkinek sem esik jól, ha kedvenc csapata ilyen különbséggel marad alul. Főleg úgy, hogy elvileg rangadónak számított a találkozó, hiszen a szezon nyitányához közeledve többször elhangzott, hogy az egerszegiek is azon csapatok közé szeretnének tartozni, amelyek harcban vannak a feljutásért.

A ZTE FC a nyáron igazolt, azonnal bevethető, erősítésnek, meghatározónak szánt labdarúgókat. Mindezt csak azért jegyezzük meg, mert a Gyirmót csapatában semmivel sem játszottak nagyobb "ászok", semmivel sincsenek ismertebb futballistáik, mint a zalaiaknak. Nem egy tudásban és képességekben messze a zalaiak fölött álló csapat mérte az egerszegiekre a verést, hanem egy hasonló erejű együttes. Amely kihasználta, amit az ellenfél engedett neki. A számszerű végeredmény nem hazudik, szombaton ennyivel jobb volt a Gyirmót. A nagy különbségű vereség leginkább amiatt következett be, mert a ZTE FC túlontúl sebezhetőnek bizonyult védekezésben. Kihagytak játékosai, s úgy tűnt, mintha egy gondolattal és egy fokozattal mindig az ellenfél mögött jártak volna.

A mérkőzés után eltelt egy kis idő, mire a zalai vezetőedző, Zoran Spisljak a sajtó rendelkezésére állt, érezhetően neki is le kellett higgadnia. Amit mondott, azt olvashatták tegnapi számunkban. Kitért a nem megfelelő hozzáállásra is, ami külön érdekes, hiszen még csak két forduló telt el a bajnokságból...

Babati gyirmóti védők gyűrűjében. Egyedül nem oldhat meg mindent - Fotó: Szekeres Péter

Nem lehet megmondani, hogy mit hoz a jövő, de kétségtelen, hogy nagy pofont kapott a ZTE FC. Rákérdeztünk a szakvezetőnél - éppen az általa elmondottak miatt -, hogy a szombati mérkőzésnek lesznek-e személyi konzekvenciái. A válasz határozott igen volt. Nem tudni, hogy csak egyszeri és "megismételhetetlen" volt-e ez a találkozó, hiszen azt éppen a nyitófordulóban láttuk az egerszegiektől, hogy tudnak szervezettebbek is lenni. Vörösbaranyi József játékosmenedzser ott volt a gyirmóti stadionban, és látta a ZTE múlt hétfői szezonnyitó meccsét is - utóbbira utalva azt mondta: nem hitte volna, hogy a zalaiak így végzik a 2. fordulóban.

Most már mindegy, megtörtént. Amit láttunk még, hogy a ZTE támadójátéka sem működik hatékonyan. Jelenleg egyértelműen Babati Benjamin ebben a csapatrészben a legjobb és legkreatívabb játékos, de egyedül nem képes megoldani mindent. S hogy az öt bekapott gól ellenére miért jövünk ezzel elő? Mert ha egy csapat nem tud az ellenfél hátsó alakzatára nyomást gyakorolni, akkor az sokkal biztosabban mehet előre, bátrabb lehet, ahogy tette ezt a Gyirmót is. Amely egyébként ügyesen támadta le saját térfelükön a zalaiakat, és megérdemelten nyert. El kell kell ismerni, sokkal jobb volt.

A ZTE FC a következő fordulóban is idegenben szerepel: vasárnap a Kisvárda vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!