Győzelem

2019.05.19. 17:10

ZTE FC: csillagos ötös bajnoki zárás

Zárófelvonásához érkezett a labdarúgó NB II 2018-2019. évi sorozata, amely a ZTE FC számára e lehető legünnepibbre sikerült. Megnyerte a másodosztály küzdelmeit, ezzel hét év után visszajutott az NB I-be, a záró fordulóban pedig 5-0-ra győzött, amit már nem is lehetett volna jobban fokozni.

Kerkai Attila

Vasas FC – ZTE FC 0-5 (0-2)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 850 néző. Jv.: Zierkelbach (Kis Z., Bertalan D.).

Vasas: Bese – Szivacski, Kelemen (Bősz, 32.), Tóth B. – Birtalan, Király B. (Rétyi, 81.), Kovács M. (Szilágyi, 80.), Hinora, Hajdu – Szatmári, Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly.

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Szépe, Devecseri, Gergényi – Kocsis, Hudák – Barczi (Czuczi, 81.), Vojnovic (Novák, 47.), Bedi – Bobál (Szökrönyös, 77.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerző: Hudák (9.), Vojnovic (41.), Novák (67.), Bobál (70.), Bedi (84.).

Sárga lap: Szatmári (67.), illetve Zöldesi (81.).

Kiállítva: Bese (28.).

Egerszegi szempontból már nem nem maradt tétje a labdarúgó NB II 38., utolsó fordulójának, hiszen megnyerte a bajnokságot. A házigazda Vasas számára viszont nem volt mindegy, hogy megtartja-e a harmadik helyét, vagy sem. A ZTE FC-t nem kevés zalai szurkoló kísérte el a fővárosi összecsapásra, akik gondoskodtak a futball hangulatról. A Vasas szurkolói azonnal „megtalálták” Barczi Dávidot, aki a múlt nyáron éppen a Vasastól igazolt Egerszegre. A 9. percben Barczi „bosszút állt” az őt ért sérelmekért. Kellett ehhez Gergényi nagy bedobása is, hogy Barczi balról kihagyhatatlan helyzetbe hozza Hudákot, aki 7 méterről egy csukafejessel szerezte meg a vezetést a ZTE-nek, 0-1. Az első negyedóra végén Kovács M. 17 méteres lövését védte Zöldesi, nem volt eseménytelen a találkozó. A ZTE FC csapatából sérülés miatt Kiss Máté, Zoran Lesjak, Miroslav Grumic és persze Babati Benjamin is csak a lelátón foglalhatott helyet. A Vasas kezdett veszélyesen futballozni, a legnagyobb helyzetét a 25. percben Szatmári hagyta ki, amikor hét méterről lőtt fölé. Azonban a ZTE is veszélyeztetett, a 27. percben Bobál lépett ki, akit a kaputól 17 méterre Bese kapus tarolt le, joggal villant a piros lap. Mire Bedi Bence elvégezhette a szabadrúgást és a cserekapus is megérkezett, közel öt perc telt el, de a kapufa megmentette a Vasast a góltól. A 36. percben Balajti lőtt nagy helyzetből fölé, egy perc múlva Bobál lövését tolta szögletre a kapus. A helyzetekre tehát nem lehetett panasz, jött a következő, ami viszont már góllal végződött. A 41. percben Bedi vette észre a hosszún érkező Vojvovic-ot, aki kissé jobbról, őrzője szorításában 6 méterről helyezett a kapuba, 0-2. A ZTE megérdemelten vezetett.

A második félidő egy gyors cserével indult, hiszen Aljiosa Vojnovic-ot két perc után lecserélte Dobos Barna. Talán csak óvatosságból, hiszen középpályás hosszú sérülés után tért vissza. A tíz emberrel játszó Vass pedig semmit sem adott fel, zavarba tudta hozni a ZTE védelmét. Az 58. percben Birtalan lépet ki Szépe és Devecseri között, Zöldesi mellett is elhúzta a labdát, de kissé jobbról, az üres kapu mellé lőtt. A ZTE visszavett a tempóból, ám, a 64. percben így is növelhette volna az előnyét. Bobál kapott remek labdát Bollától, 10 méterről lőtt, de a kapus védett. Aztán a ZTE végleg eldöntötte a mérkőzést. A 67. percben a kapufáról visszapattanót Novák helyezte a kapu közepébe (0-3), a 70. percben pedig Bobál kapott jó labdát, és kissé balról 12 méterről nagy gólt lőtt, 0-4. És nem volt vége, a 84. percben Badi kapott jó labdát és a kiinduló Bősz mellett 12 méterről helyezett a kapuba, 0-5. A Vasasnak nem jött össze a becsületgól és még a harmadik helyről is lecsúszott, amit végül a Gyirmót szerzett meg. A ZTE FC csapata és edzői az egerszegi drukkerek elé vonult, megköszönve az egész éves buzdítást.

Nem sokkal később pedig már név szerint szólították a ZTE FC bajnokcsapatának tagjait, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőitől a találkozó után vehették át az egerszegi játékosok az aranyérmeiket. A bajnoki címért járó kupát Babati Benjamin csapatkapitány emelhette a magasba. Ezzel befejeződött az NB II sorozta, a ZTE FC az ősztől osztályt vált: irány az NB I!

Szanyó Károly: „Gratulálok a ZTE FC-nek a bajnoki címéhez , sok sikert kívánok neki az első osztályban. Ma is megérdemelt győzelmet arattak.”

Dobos Barna: „Az egész éves teljesítményünket megkoronáztuk ezzel a győzelemmel és eredménnyel. Ma korábban is eldönthettük volna a találkozót, de nem lehetünk persze így sem elégedettek. Gratulálok a csapatnak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában