Felkészülési mérkőzés

2019.03.23. 15:03

ZTE-döntetlen a fővárosban az FTC vendégeként

Szombaton kora délután remek időben játszott egymással felkészülési mérkőzést az NB I-ben élen álló Ferencváros labdarúgó csapata és az NB II-ben listavezető ZTE FC együttese. A két csapat 2-2-es döntetlen játszott, a mérkőzést pedig élvezték a nézők is.

Kerkai Attila

Hudák Martin (balról) óriási gólt lőtt a hajrában, s ezzel a találattal egyenlített a ZTE FC

FTC – ZTE FC 2-2 (1-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 1000 néző.

FTC: Holczer (Varga Á.) – Botka, Takács Zs., Spirovski (Buzás), Haratin (Könczey) – Isael (Pócsik), Wilmots (Gorriaran), Bőle, Tokmac – Lanzafame (Wilmots), Petrjak.

ZTE FC: Zöldesi (Szemerédi, Macher) – Szépe, Lesjak (Gergényi), Devecseri, Bedi – Kocsis, Kiss M. – Farkas (Szökrönyös), Grumic (Hudák), Barczi (Gajdos) – Bobál (Novák)

Gólszerzők: Lanzafame (60.), Isael (74.), illetve Farkas (26.), Hudák (81.).

Kívánni sem lehetett volna szebb időt ehhez a mérkőzéshez és a nézők sem voltak közömbösek iránta. A ZTE drukkerei közül nagyjából százötvenen foglalhattak helyet a szektorukban, de a hangulat olyannyira barátinak volt nevezhető, hogy az FTC hívei ezúttal az ellenfelet éltették... Köztudottan remek a két csapat szurkolóinak a kapcsolata, a ZTE FC az NB I-felé halad, így legközelebb talán már bajnoki találkozón, az élvonalban találkozhat a két csapat, amit mindenki szeretne.

Hudák Martin (balról) óriási gólt lőtt a hajrában, s ezzel a találattal egyenlített a ZTE FC

Jó játékkal nyitottak a csapatok, a ZTE is bátran vállalkozott. A nézőknek is tetszett a játék, majd a 25. percben egy hazai hibát kihasználva Farkas Balázs vezetést szerzett az egerszegieknek, 0-1. Meg kell megjegyezni, hogy a találkozót ezúttal háromszor 30 perces szakaszokra bontották, így nem sokkal később rövid szünet következett. A ZTE FC-ben mindenki, aki nem sérült lehetőséget kapott a játékra, a mérkőzés 60. percében pedig Lanzafame egyenlített fejjel. Az FTC csapata is cserélt közben, több fiatalt is pályára küldtek (természetesen a Fradi válogatottjai nem játszottak, hiszen a vasárnapi horvátok elleni találkozóra készülnek a magyar kerettel). A fővárosiak a 74. percben vezetést szereztek, amikor Isael talált be, 2-1. Öt perccel később az egerszegi Novák tört kapura, de végül a kapufát találta el. A 81. percben ZTE-támadás végén a hazai kapusról kijött a labda, ami Hudákhoz került, aki 17 méterről óriási gólt lőtt a a jobb felsőbe, 2-2.

Több gól nem esett, a ZTE FC és az FTC jó mérkőzést játszott, ami remek hírverése volt a labdarúgásnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában