Sport

2016.03.02. 14:40

ZTE Aréna: Új szabályok - A felújítás miatt változik a parkolás, a jegyváltás, a belépés

Zalaegerszeg - Utoljára október harmadikán játszott a ZTE Arénában a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. Vasárnap visszatér ide, ám a stadion felújítási munkálatai miatt a szurkolók belépésével kapcsolatban lesznek fontos változások.

Kerkai Attila

Vasárnap este 18 órakor a Mezőkövesd lesz a zalaiak vendége. A rekonstrukciós munkák miatt megváltoznak a beléptetés szabályai és a stadion megközelíthetősége is - ezek az újdonságok gyakorlatilag a teljes tavaszi szezonra érvényesek lesznek. A ZTE FC szerkesztőségünket is tájékoztatta ezekről a változásokról.

A nyugati tribün mögött mostantól csak korlátozott számban parkolhatnak majd autók, az északi tribün felé vezető út pedig lezárásra kerül. A klub vezetői arra kérik a szurkolókat, hogy a Galamb utca felől gyalog közelítsék meg a beléptető kapukat, és az eddigi kettő helyett három pénztár fog ezen az oldalon üzemelni.

Míg a stadiont egyik oldalon bontják, másutt szépül is. Szerdán például Pénzes Tibor üléseket szerelt az új kispadokra. Így minden bizonnyal nem is lesz annyira kemény...
Fotó: Pezzetta Umberto

A déli tribün előtti, korábbi VIP-parkoló szintén le van zárva, így a VIP-szektorba érkező nézők az Október 6. tér felől tudnak gépjárműveikkel megállni. Csak a VIP-bérletekkel rendelkező szurkolók léphetnek be a szakmai bejáraton, mindenki más, a III-as szektorba érvényes bérlettel rendelkezők a főbejáraton léphetnek be a stadionba. Az eddig a keleti tribünre érvényes hazai bérletek vagy belépőjegyek a déli tribün I. szektorába érvényesek.

A ZTE Aréna főbejáratát a Kis utcán keresztül célszerű megközelíteni az iskola melletti úton, itt szintén három hazai pénztár fog üzemelni. Fontos információ még, hogy a Zala Plaza mögötti parkoló szintén zárt terület jelenleg. A vendégszurkolók gépjárműveikkel az autókereskedés melletti parkolóba hajthatnak be, és a vendégszektor is a keleti tribünön van kijelölve.

A ZTE FC vezetői, függetlenül ezektől az átmeneti változásoktól, azt remélik, hogy a csapatnak sokan szurkolnak majd a helyszínen. A vasárnapi találkozóra például a női drukkerek a közelgő nőnapra való tekintettel ingyenes belépővel léphetnek be, ám a pénztárnál így is regisztrációs jegyet kell kérniük. A diák akcióban részt vevők kizárólag a nyugati tribünön foglalhatnak helyet.

Elővételi lehetőség is lesz, a korábbi gyakorlatnak megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!