sport

2019.02.10. 22:05

Zalai győzelem és döntetlen a sakk NB I-ben

Az élvonalbeli sakk-csapatbajnokság 5. fordulójában hazai pályán szerepelt a mezőny mindkét zalai tagja.

KL, VA

Fotó: Katona Tibor

Z. Csuti-Hydrocomp–

Makói SVSE 6:6

Egyénileg (elöl a hazaiak): Onischuk–Mihók döntetlen, Kovchan–Popovic döntetlen, Vajda–Kovacevic 1-0, Horváth Á.–Sipos döntetlen, Varga–Csonka döntetlen, Mészáros–Farkas döntetlen, Horváth T.–Hajnal 0-1, Horváth Gy.–Tatár döntetlen, Mádl–Horváth Zs. döntetlen, Párkányi–Szalai döntetlen, Dobos–Juhász döntetlen, Balogh–Udvardi döntetlen.

Fotók: Katona Tibor

A bentmaradásért vívott harcban közvetlen rivális ellen játszott és mindenképp nyerni akart a Csuti, ami Horváth Tamás szakmai vezető szerint a középső táblákon mutatott gyengélkedés (ő maga itt vesztett például) nem sikerült. Ezzel a csapat számára felértékelődik a következő két meccs, a Pénzügyőr és a Haladás ellen.

Tungsram Aquaprofit NSK–

Pénzügyőr SE 10,5:1,5

Eredmények: Balogh Cs. –Balog I. döntetlen, Lenic– Hujbert 1-0, Volokityin–Seres döntetlen, Márkus–Szük 1-0, Bánusz–Bakos 1-0, Ivanisevics–Szamosközi 1-0, Kántor –Jusup 1-0, Horváth D.–Mihálka döntetlen, Medvegy– Emődi 1-0, Ribli–Hidegh 1-0, Aczél–Demjén 1-0, Gara T.– Sulyok 1-0.

A kanizsaiak azzal a céllal ülhettek asztalhoz, hogy a lehető legnagyobb különbséggel nyerve ismét a saját kezükbe vegyék a sorsukat.

– Az volt az igazán fontos, hogy sikerrel vegyük az akadályt, de persze nem baj, hogy ez ilyen nagy pontaránnyal sikerült – mondta a nagykanizsai csapat vezetője, Papp Nándor. – Mindössze három remit engedtünk ellenfelünknek, ez érzékelteti, hogy nagyon komolyan vettük a találkozót, és sakkozóink is kitettek magukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában