siker

2019.04.03. 18:59

Zalai érmek a vívók diákolimpiájáról

Az idei vívó diákolimpia országos döntője is része volt annak a márciusi sorozatnak, amit a nyári, hazai rendezésű világbajnokság felvezetésének szánnak. A vb-helyszínén, a fővárosi BOK-csarnokban, 67 páston három és fél ezer vívó vetélkedett, és egerszegi érmeket is hozott a sorozat.

Kerkai Attila

A Liszt leány tőrözői: Kismányoky-Wallandt Georgina és Gertrúd, valamint Kiss Anna és Tóth Abigél

A háromnapos vívó diákolimpián előbb a sulivívó találkozó ügyességi próbái zajlottak le, és a B-kategóriás, azaz egyesületi versenyengedéllyel nem rendelkező vívók küzdöttek az érmekért. Másnap az A-kategóriában, vagyis az igazolással rendelkezők egyéni küzdelmei során mintegy 1500 diák lépett a pástokra, míg zárásként a csapatversenyek zajlottak.

A Zrínyi fiú csapata: Kiss Botond, Antal Péter, Bagosi Bendegúz

Az ünnepélyes megnyitón Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke meghívta a diákolimpia valamennyi érmes versenyzőjét a júliusi világbajnokság egyik napjára.

A Liszt leány tőrözői: Kismányoky-Wallandt Georgina és Gertrúd,
valamint Kiss Anna és Tóth Abigél

A Zalaegerszegi Vívó Egylet tagjai ezúttal iskoláik színeit képviselték, és közülük többen érmet is szereztek. Az első napon Bagosi Borka (Z. Liszt-iskola) az I. korcsoportban, másnap Kiss Anna (Z. Liszt-iskola), a II. korcsoportban állhatott a dobogó legfelső fokára a tőrözőknél, mindketten diákolimpiai bajnokok lettek.

Kiss Anna, a II. korcsoport
győztese
Bagosi Borka az I. korcsoportban
nyert Fotók: Szekeres, ZVE

A csapatküzdelmek során is született egerszegi érem, nem is egy, hanem kettő. A II. korcsoportos tőrcsapatok küzdelmében a Liszt Ferenc iskola vívói (Kismányoky-Wallandt Georgina, Kismányoky-Wallandt Gertrúd, Kiss Anna, Tóth Abigél) ezüstérmet szereztek. A IV. korcsoportban a Zrínyi-gimnázium tőrözői jeleskedtek, ugyanis az Antal Péter, Bagosi Bendegúz, Kiss Botond Attila összetételű együttes bronzérmesként zárta a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában