Sport

2017.05.17. 15:55

Zalaegerszeg volt a házigazdája a Diák II. korosztályú birkózó országos bajnokságnak

ZALAEGERSZEG - Szombaton nagy volt a nyüzsgés az egerszegi Kölcsey-gimnázium tornacsarnokában, ahol három szőnyegen gyakorlatilag megállás nélkül zajlottak a Diák II. korosztályú birkózók kötöttfogású magyar bajnokságának küzdelmei.

Kerkai Attila

Összesen 57 egyesület 161 birkózója lépett szőnyegre, de már csak azok, akik jogot szereztek az országos bajnokságon (10-11 évesek) való részvételre.

A egyetlen zalai érmet szerzett birkózó, Baranyai Adolf (kékben) akció közben
Fotó: Katona Tibor

A viadal előtt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Zala megyét a Zalaegerszegi Birkózó SE, a Tófej, a Kanizsa Birkózó SE képviselte és úgy vágtak neki a küzdelmeknek, hogy versenyzőik közül többen is éremeséllyel rajtoltak.

Tófej pontszerző helyen végzett birkózója edzőjével
Fotó: Ódor Zsolt

A későbbiek igazolták ezeket a várakozásokat, ám végül csak egy zalai érem született az egerszegi Baranyai Adolf révén. A 26 kilogrammos súlycsoportban a ZBSE fiatalja a döntőben az ESMTK versenyzőjétől kapott ki.

Ami a többieket illeti, a bronzmérkőzésekből ezúttal a zalaiak jöttek ki rosszabbul, így végül az egy ezüst mellett további négy ötödik helyezést szereztek.

Képünkön a ZBSE és a KBSE

A zalai eredmények:

Diák II. (2006-2007) ob.

26 kg: 2. Baranyai Adolf (Zalaegerszegi BSE).

38 kg: 5. Mészáros Ágoston (Zalaegerszegi BSE).

42 kg: 5. Varga Zalán (Zalaegerszegi BSE).

46 kg: 5. Lukács Egon (Tófej).

50 kg: 5. Pőcze Bence (Kanizsai BSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!