Sport

2017.03.18. 15:43

Visszavágott a Fradi a Göcsejnek

A futsal NB I alsóházi rájátszásának első körében a Ferencváros vendégeként lépett pályára Göcsej SK férfi csapata. A hazaiak gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a mérkőzést a meghatározó játékosait nélkülöző zalaiak ellen.

Jóna István

FTC Futsal-Fisher Klíma – Göcsej SK 4-1 (3-0)

Budapest, Jv: Takács István (Szűcs L., Janitz G.)

FTC: Sikur, Tony, Komáromi, Andorka, Horváth B., csere: Borsi, Birinyi, Szabó, Nagy, Szegő, Lak, Kulik, edző: Csernai Gábor

Göcsej SK: Cseresnyés, Pesti, Szőke, Horváth D., Gugcsó, csere: Balikó, Simon, Csire, Tánczos, Béli, Koronczai, edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Horváth B., Birinyi, Kulik (2), ill: Gugcsó

Két olyan csapat játszott egymással, akik jól ismerik egymást, ugyanis amióta a zalaiak bekerültek a futsal vérkeringésben többször találkoztak egymással. Az idei alapszakaszban a Göcsej mindkétszer nyerni tudott a fővárosiak ellen. A vendégek több kulcsjátékosukat is nélkülözték a találkozón.

A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. A zalaiak taktikája 13 percig jól működött, határozott védekezésből kontratámadásokat vezetni. Ekkor a fővárosiak megszerezték a vezetést, amit egy perccel később megdupláztak. A hazaiak nagy nyomás alá helyezték a zalai kaput és a félidő hajrájában újabb gólt szereztek. A magabiztos előny tudatában visszavett a tempóból az FTC és a Göcsej is bátrabban kezdett játszani. A 25. percben újabb hazai gól következett. A vendégek próbálkoztak és az akarásuk gyümölcse a 31. percben ért be, amikor Gugcsó szépített. A hátralévő időben már nem változott az eredmény a Fradi magabiztosan győzte le a Göcsejt és fontos lépést tett az alsóházban az első osztályban maradásért.

A zalaiaknál először lépett pályára a héten igazolt Béli Milán.

Bagó Gábor: - Teljesen feleslegesen játszottunk idáig le egy bajnokságot mivel semmit nem ért. A több pontos előnyünk 1 forduló alatt hátrány lett. Egy teljes sor hiányzott a csapatomból és olyanok ráadásul, akik nem 1-2 hete kezdték ezt a sportot. Teljesen megérdemelt a Fradi győzelme és gratulálok nekik. Más dolgokról meg felesleges nyilatkoznom. Nehogy későn vegyék észre, hogy van Zalaegerszegen NB 1-es futsal csapat.

A Göcsej a következő fordulóban március 27-én a Nyírgyulaj együttesét fogadja. Remélhetőleg a sérültekkel és az eltiltottakkal kiegészülve sikeresek lehetnek a folytatásban a zalaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!