viharos szél

2018.02.10. 12:39

Veszélyben a vasárnapi férfi lesiklás

Továbbra is kérdéses, le tudják-e bonyolítani vasárnap az alpesi sízők férfi lesiklóversenyét a phjongcshangi téli olimpián.

Szocsi, 2014. február 22. Az osztrák Mario Matt versenyez a férfi műlesiklás első futamában a Krasznaja Poljana-i Roza Hutor Síközpontban 2014. február 22-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Markus Waldner, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) versenyigazgatója már csütörtökön azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a vasárnap várható nagy szél miatt rendezzék meg egy nappal korábban a versenyt, ám a NOB elutasította ezt.

A szervezők szombaton azt közölték, csak a vasárnapi rajt előtt egy órával (magyar idő szerint éjjel 2-kor) döntik el, hogy megrendezik az olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számát vagy elhalasztják.

Az előrejelzések szerint a hét utolsó napján akár 50 kilométer/órásnál is erősebb szél lehet az alpesi versenyek helyszínén, márpedig ebben az esetben le kellene állítani a felvonókat, azaz a versenyzők nem tudnának feljutni a rajthoz.

Az alpesi versenyek 11 napon át tartanak majd az olimpián. A férfi lesiklást követő napon, hétfőn a nők óriás-műlesikló versenyére kerülne sor a hivatalos program szerint, kedden pedig a férfi kombinációra.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!