kiesési rangadó

2018.05.06. 16:56

Végérvényesen a kiesés felé sodródik a ZTE FC

Újabb, sorsdöntőnek is nevezett mérkőzés előtt állt a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatra vasárnap a Kazincbarcika ellen. A találkozó kiesési rangadónak számított és „vastagon” illett rá  hatpontos jelző is. A ZTE nem tudott nyerni, a döntetlennel semmit nem ért el csak sodródik a kiesés felé…

Kerkai Attila

ZTE FC- Kazincbarcika Fotó: Pezzetta Umberto / ZH

ZTE FC – Kazincbarcika 2-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 542 néző. Jv.: Szilasi (Bertalan, Bede T.).

ZTE FC: Kovács Z. – Króner, Nagy T. (Forgács, 46.), Devecseri, Lencsés – Hudák, Patvaros – Horváth K. (Jelena, 81.), Vernes, Bedi – Babati (Kovács Á., 80.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Kazincbarcika: Somodi – Palmes, Heil, Belényesi – Tóth Sz., Sigér (Kovács O., 68.), Mikló, Süttő – Kristófi (Boros, 72.), Kanalos, Bene (Gábor L., 68.). Megbízott edző: Koleszár György.

Gólszerzők: Króner (34.), Vernes (75.), illetve Belényesi (74.), Boros (79.).

Sárga lap: Vernes (79), illetve Kristófi (48.).

A 19. helyezett ZTE FC fogadta a 16. Kazincbarcikát, a két csapatot pedig három pont választotta el egymástól a tabellán. Mindez tökéletesen érzékeltette a helyzet komolyságát, ami mindkét csapat számára igaz volt. Az első negyedóra nem a gördülékeny futballról szólt, sok volt a hiba és inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Nem sok elképzelést lehetett felleni a játékban, aztán a 20. percben hatalmas vendéglehetőség maradt ki. Kristóf kapott labdát, aki középen berobbant, de 7 méteres lövését Kovács kapus lábbal, bravúrral hárította. A 23. percben Heil lövése a felső lécen pattant, s ha ez sem volt elég a ZTE FC számára az ébresztőhöz, akkor semmi. Egerszegi részről elkeserítő volt ez a játék és még a mindenáron való győzni akarást sem nagyon fedeztük fel. A 34. percben végre lövéshez jutott a ZTE FC: Hudák próbálkozását szögletre tolta a kapus. A beadás után a megcsúsztatott labdát Króner Martin a hosszú oldalon érkezve, közelről a kapuba fejelte, 1-0. A gól után érezhetően megélénkült az egerszegiek játéka, kicsivel pontosabb játékkal még több veszélyt tudtak volna teremteni.

A szünetben cserélt a ZTE, Nagy Tamás helyett Forgács András lépett pályára. Gól mindenképpen kellett volna még, lehetőleg minél korábban, hiszen azt láttuk az első félidőben is, hogy a Kazincbarcika helyzetbe tud kerülni. Addig viszont, amíg a ZTE-nél az előny, nem volt baj, csakhogy az egerszegiek játéka erőtlennek tűnt, s nem sok elképzelést hordozott magában. A zalaiaknak egy szerencséje volt, hogy egy még gyengébb ellenféllel találkoztak. Közben persze akadtak hazai lehetőségek, de azok a bizonyos utolsó passzok… Nagyon rossz megoldásokat választottak a hazaiak. A 65. percben Vernes nagy lövését fogta a vendégek kapusa, majd Vernes szabadrúgása zúgott el a bal kapufa mellett. A 74. percben aztán egy kazincbarcikai kontra végén Boros a kapufát találta el, az ezt követő szöglet után viszont Belényesi csúsztatott a bal sarokba, 1-1. Egy perc múlva jött a hazai válasz: egy kapu előtti lecsorgó labdát Vernes „szedett össze”, és a kapust megelőzve 7 méterről spiccel juttatta a labdát a kapuba, 2-1. A gólváltások ezzel nem értek véget. A 79. percben a Kazincbarcika egy szabadrúgás-variáció után Gábor Lukács a 16-os bal sarkától a kapufára tekert, a kipattanónál egyedül maradt Boros, aki 4 méterről az üres(!) kapuba helyezett, 2-2. A ZTE FC teljesen szétesett, a vendégek kontrái állandó veszélyt jelentettek. A 87. percben Kovács Ádám a kapu torkából sem tudott betalálni, majd a 90. percben Hudák gólba tartó lövését tolta szögletre a kapus. Egy perc múlva Forgács fejesét a gólvonalról vágták ki a vendégek, s ekkor már semmi nem jött össze az egerszegieknek.

A ZTE FC nem tudott nyerni, így tovább sodródik a kiesés felé, ami így, ezzel a játékkal már egyre valószínűbb, sokkal inkább az, mint a megkapaszkodás. Elkeserítő, hogy ide jutott és ide juttatták az idén 98 éves klubot… A találkozó után a stadionnál szurkolók egy csoportja különböző rigmusokkal kérte számon a gyalázatos szereplést a klub vezetőin és a játékosokon. Csodálkozni aligha lehetett ezen...

MESTERMÉRLEG

Artner Tamás: „Az első félidőt rosszul kezdtük, az ellenfélnek kapufája is volt, de aztán sikerült megszerezni a vezetést. Ha azt követően pontosabbak vagyunk, eldönthettük volna a mérkőzést. A második félidőben, vezetésünknél szerintem egy szabályos gólunkat nem adták meg, ha az akkor megvan, biztosan nyertünk volna. Nagyon hiányzik a két elhullajtott pont.”

Koleszár György: „Messziről érkeztünk és biztosan jobb érzés így hazautazni, hogy ponttal térünk haza. Ám ezzel sem vagyunk még kint a vízből, viszont a végén minden pontnak jelentősége lehet.. Nekünk is, de a ZTE-nek is sok helyzete volt, a döntetlen reális.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában