Sport

2017.05.27. 08:06

Vasárnapi aranycsata

KÉZILABDA - Ritka szorosan alakult az idei évben a bajnoki címért vívott harc a Zala-Vas megyei női kézilabda-bajnokságban, ahol nyolc csapat indult. Az utolsó mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa, amit vasárnap Egerszegen rendeznek.

Iglódi Endre

Ősszel még az Egerszeg KK és a Nagykanizsa küzdött az őszi elsőségért, amit a megyeszékhelyiek szereztek meg, amikor hazai pályán egy góllal legyőzték Mátyásékat. Tavasszal sokáig a fiatal Lenti csapat dominált, aztán az utolsó lejátszott mérkőzésüket követően 23 ponttal a 2. helyre került a tavalyi bajnok.

A befejező vasárnapi fordulóban az utolsó mérkőzésen az Egerszeg KK és a Vasvár együttese között dől el a bajnoki arany sorsa.Az egerszegiek előnye 1 pont, így az esetleges döntetlen már nekik kedvez. A hazai környezetben döntő lesz majd a gólkirályi címre is esélyes, korábbi válogatott Csatáné Balogh Beatrix gólérzékenysége, aki egy évvel ezelőtt még NB I/B osztályban szerepelt és a közelmúltban Nagykanizsán 14 gólt szerzett.

Az már korábban eldőlt, hogy a nagykanizsaiak a 4., míg a két esztendővel ezelőtti bajnok Zalaszentgrót az 5. helyen végez.A bajnokság rangadója módosított időpontban, vasárnap 13 órakor kezdődik május 28-án a Kölcsey gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!