Nem voltak egyenrangú partnerek

2018.05.20. 20:07

Váratlanul simán nyert a Falco a ZTE KK ellen

A vasi megyeszékhelyen, 1-1-es állásról folytatódott vasárnap este a Falco KC és a ZTE KK férfi kosárlabda negyeddöntős párharca. És rendkívül sima vasi diadallal ért véget.

Varga Andor

Falco-Vulcano Energia KC – Zalakerámia-ZTE KK 93-70 (20-8, 27-11, 27-22, 19-29)

Szombathely, 3000 néző. Jv.: Földházi, Tőzsér, Minár.

Falco: Govens 2, Perl 19/6, Váradi 6, Borisov 13, Taylor 22. Csere: Norfleet 10/6, Pustahvar 13/3, Tóth 6, Kucsora 2, Durázi, Dancsecs, Hódi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE: Kinney 9, Vaughn 8/6, Benke 6, Szabó 11/6, Radic 12. Csere: Horváth 12/12, Mohácsi 7/6, Kis 5/3, Mikovic, Doktor.

Vezetőedző: Bencze Tamás.

Az egerszegi szektor a klub felhívásának megfelelően feketébe borult a mérkőzésre, illetve a drukkerek „Örökre velünk maradsz...” transzparenssel búcsúztak tragikus körülmények közt elhunyt szurkolótársuktól, Kerekes Krisztiántól.

Izgalmas kérdés volt, hogy a pénteki, háromszori hosszabbításos, egerszegi csata után harmadjára vajon mit tartogat ez a párharc a szurkolóknak, illetve lesz-e annyi a két csapatban, hogy megint olyan emlékezetest nyújtson, mint akkor. A mérkőzésre az odahaza egyenlítő zalaiak érkezhettek jobb hangulatban, míg a győzelmi kényszer a Falcón volt – de mellette állt a hazai pálya előnye.

Jobban is kezdett a házigazda (3. p.: 6-0), majd Kinney kosara után elhúzott 12-2-re – jött is az időkérés a Zeténél. A vendégek dobószázaléka jóval 10 alatt volt ebben az időben, míg a lerohanásokkal is büntető hazaiaktól például Taylor már 10 pontnál járt (7. p.: 18-2). A második zalai időkérés után sem javult a helyzet, a második ZTE-kosár (Horváth triplája) az első játékrész utolsó percében született (20-5). Aztán Szabó megtoldotta még eggyel, ettől függetlenül az egerszegiek kutya nehéz helyzetben kezdték a második negyedet. Szabó játékrészt nyitó duplájával 20-10-re zárkózott a ZTE, de tovább robogott a vasi henger. A Falco lepattanózásban 24-9-re vezetett, pontok tekintetében pedig még aggasztóbb volt a helyzet zalai szempontból (15. p.: 32-10). A hazaiak nagy elszántsággal rohamoztak a következő percekben is, míg a ZTE-nek momentumai sem nagyon voltak. A szünetben meg lehetett állapítani: az összecsapás eldőlt, hiszen a második negyedben az elsőben tapasztaltnál is nagyobb volt a különbség a hazaiak javára (47-19).

Váradi kosarával indult a második félidő, mely a várakozásoknak megfelelően már nem tartogatott sok örömet a vendégeknek. A 26. percben, 61-29-re vezettek a hazaiak, amikor a sárga-fekete drukkerek „Induljatok focimeccsre!” rigmussal talált újabb fájó pontot a túloldali szurkolóhad lelkén. A harmadik játékrész derekán 67-31-nél újabb mélypont következett el a ZTE számára, miközben a már lefutott meccs csendesen csordogált. Pozitívum volt, hogy a zalaiak ebben a játékrészben több pontot dobtak, mint az első kettőben összesen, de ez vigasznak is kevés volt, hát még a felzárkózáshoz. A 32. percben a Falco már a 40 pontos vezetéshez került közel (80-41), de elérnie nem sikerült, sőt, a 38. percre a ZTE 30 alá is visszajött (87-58). Többek közt azért, mert a hazaiaknál az utolsó 6 percben a kezdő ötösből nem volt pályán senki. Szélsebesen fogyott a hazai előny (39. p.: 87-66), de persze az képtelenség volt, hogy ne tartson ki a végéig.

A Falco kevés ellenállást tanúsító ZTE KK-t győzött le ezen az estén. Az erődemonstrációnak beillő diadallal 2-1-re vezet a párharcban, mely kedden, 18 órakor folytatódik Zalaegerszegen.

Szrecsko Szekulovics: „Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót, ma minden sikerült, ami az első két meccsen nem. Örülök, hogy a végén a kulcsembereket tudtam pihentetni. Kedden úgy megyünk Egerszegre, hogy győzni akarunk.”

Bencze Tamás: „A Falco ma a játék minden elemében jobb volt nálunk. Nem is csak a statisztikák alapján mondom ezt, de amilyen koncentráltak voltak, ahogy együtt voltak, korán eldöntötte a találkozót. Nem erre készültünk, szerettünk volna újra szoros meccset játszani, elnézést kérek a szurkolóktól, hogy így alakult. Tanulnunk kell ebből az estéből, és azon leszünk, hogy kedden odahaza újra egyenlíteni tudjunk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában