Sport

2013.05.11. 18:06

Váratlan és kellemetlen vereség a ZTE-nél

A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában a 26. fordulót játsszák a hétvégén. A ZTE FC immár a dobogó felé kacsintgató gárdája szombaton az utolsó előtti helyen álló Bajához látogatott, mely csapat utóbbi négy találkozóját elvesztette, és a játéknap előtt 6 ponttal volt lemaradva csak az épp előtte álló Kaposvár II-től is.

Varga Andor

Bajai LSE-ZTE FC 2-1 (1-0)

Baja, 500 néző. Jv.: Barna.

Baja: Orbán – Szabó Gy., Szilasi, Hajnal, Szentgyörgyi (Despotovic, 87.) – Szöllősi (Sibinger, 91.), Szabó Sz. (Illés, 71.), Balázs, Cokic – Szénási, Farkas. Edző: Goretich Gábor.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovic (Tsishkevich, 80.), Kovács, Hajdú – Máté, Simonfalvi (Vágó, 65.)– Seye, Grbic, Frizoni – Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal.

Fehérben Hajdú Norbert gyűri le ellenfelét a Sopron elleni hazai meccsen. Ezúttal sajnos kevésbé volt sikeres a zalai játékos (Fotó: Katona Tibor)

Még be sem köszöntött a hétvége, máris elkezdődött a forduló, ráadásul egy, a ZTE szempontjából nem lényegtelen összecsapással: közvetlenül az egerszegiek mögött tanyázó két csapat találkozott pénteken, a Csákvár a Szigetszentmiklóst fogadta. És az összecsapás a zalai kék-fehérek szája íze szerint alakult, hiszen a hazaiak 1-0-ra nyertek, s így a két csapat egyaránt 3 pontos távolságban maradt a Zetétől.

Melynek háza táján a szombati mérkőzés előtt nem győzték hangsúlyozni, hogy nem szabad félvállról venni a tabella szerint erősnek nem nevezhető Baját, hiszen egy kihagyás értékes pontokba kerülhet.

Nem kezdtek rosszul a vendégek, már az 1. percben nagy zalai helyzet alakult ki: Frizoni beadása után Pavicevic elől nehezen mentettek a védők. A következő minutumban pedig már büntetőt végezhetett el a ZTE (előzmény: Grbicet akadályozták szabálytalanul a 16-oson belül), ám Kocsárdi gyengén elvégzett 11-esét, majd Frizoni ismétlését is védte a hazai kapus. A folytatásban is inkább zalai helyzetek adódtak, persze nem ilyen ütemben, gólt viszont a hazaiak lőttek. A 20. percben szöglet után Szénási túlugrotta a kék-fehérek védőit, és fejjel vezetést szerzett csapatának. A ZTE meddő mezőnyfölényben játszott, tudománya pedig a 16-oshoz érve elfogyott. Ezzel együtt a 31. percben Seye egy lövésénél bravúr kellett a hazai kapustól, hogy ne szülessen gól.

Fordulás után még nagyobb bajba került a ZTE: az 52. percben Kovács vesztette el a labdát a saját térfelén, Szöllősi pedig kicselezte Vlaszákot és a kapu közepébe gurított. A tompán játszó ZTE nehezen jutott el a hazai kapuig, bár folyamatos próbálkozásaiban volt azért veszély: a 66. percben Seye fejjel, a 71-ben pedig Kovács lábbal találta el a lécet, miközben egy hazai kontrából a bizonytalan egerszegi védelem mellett két ziccer is kialakult, de Vlaszák óriási védéseket mutatott be.

A hajrában a ZTE nyomása nőtt, a Baja talán fáradt, és a 81. percben csökkent gólbeli előnye is: Frizoni kevergetett a 16-oson belül, a jobb oldalon, majd átívelt a hosszúra, ahol Pavicevic érkezett és közelről a léc alá fejelt. Az utolsó percekben a hazai térfélre korlátozódott a játék, ám az idő sajnos tulajdonképpen helyzet nélkül telt el. A ZTE váratlan vereségével megnehezítette magának a bajnokság utolsó három fordulóját.

További eredmények: Kozármisleny-Ajka 2-0, Paks II-Győri ETO II 1-0, Puskás Akadémia-Kaposvár II 2-0, Sopron-Veszprém 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!