Bronzérmes nők

2019.07.11. 19:57

Ukrán és svéd egyéni győzelemmel kezdődött az Eb Gyenesdiáson

A pisztolyban olimpiai kvótás Major Veronika volt a legjobb magyar az 50 méteres 30+30 lövéses számban a gyenesdiási futócéllövő Európa-bajnokságon, ahol a nők mezőnyében a hatodik helyen végzett. Női csapatunk bronzéremmel zárt. 

Góth Imre, MTI

A női csapat, balról Körtvélyessy Gabriella, Major Veronika, Bedekovich Viktória Fotó: Pezzetta

A 30+30 lövéses normál szám gyors sorozatára került sor tegnap a település Sportlőtér Centrumában zajló futócéllövők 50 méteres Európa-bajnokságán. A versenyzők a kísérő szobában készülhettek, majd amikor rájuk került a sor, az indítóbíró útjára engedte a céllapot és a lövésznek 2,5 másodpercnyi ideje maradt a cél közepébe találni. Mindezt közel negyedóra alatt, harmincszor kellett megtenniük egymás után hatalmas idegi feszültség, és nagy koncentráció közepette. Női egyéniben az ukrán Viktoria Ribovalova (573 kör) győzött, csapatban Ukrajna diadalmaskodott. A magyar női csapatból a sportlövőkarrierjét futócéllövészettel kezdő, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK versenyzője, Major Veronika szerepelt a legjobban, aki 6. lett 558 körös eredménnyel, a dobogótól hét körrel maradt el. Körtvélyessy Gabriella a 10. (529 kör), Bedekovich Viktória (448 kör) a 13. pozícióban végzett. A magyar trió a harmadik helyet szerezte meg.

A női csapat, balról Körtvélyessy Gabriella, Major Veronika, Bedekovich Viktória Fotó: Pezzetta

– Nagyon élveztem a versenyt, mert végre itthon és végre mást lőhettem, mint a pisztolyt. Az 50 méteres futócéllövészet nemcsak érzésre más, mint a 10 méter, hanem más a puska, más a távcső. Ráadásul 50 méteren nagyon régen lőttem. Ez a verseny most jó feltöltődés nekem – nyilatkozta a verseny után Major Veronika.

A férfiaknál 19 futócéllövő indult a számban, és a hazai sportolók közül Tasi Tamás (581 kör) a 11., Boros László (576 kör) a 13., Sike József (574 kör) a 15. helyen zárt. Csapatban – melyben Oroszország volt a legjobb – a negyedik helyet szerezték meg a magyarok. A férfiak egyéni számában a győzelmet a svéd Nyeberg Jesper szerezte meg 592 körrel. Két orosz versenyző Mikhail Azarenko és Maxim Stepanov egyaránt 589 kört lőttek, közöttük szétlövés döntött a végső sorrendről, amiben Stepanov volt a jobb.

Csütörtökön a juniorok is befejezték a 30+30 lövéses számot. A lányoknál a magyar együttes (Csányi Borbála, Nagy Viktória, Bangó Zsófia) 1412 körrel a harmadik helyen végzett. Egyéniben Csányi 7., Bangó 8., Nagy a 9. helyen végzett. A fiúknál a Haris Ferenc, Nagy Richárd, Lengyel Márton összetételű csapat 1639 körrel 4. lett. Egyéniben Nagy V. 10., Haris a 11., Lengyel a 16. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában