Megvan a tizenkettedik bajnoki aranyérem

2019.04.28. 20:08

Újra ünnepelhettek a kanizsai sakkozók

A sakk NB I küzdelmeit az idén is dupla fordulóval zárták a fővárosban, ahol eldőlt, hogy a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsa SK megszerezte a 12. bajnoki elsőségét. A kanizsaiak mindkét meccsüket megnyerték. A Z. Csuti-Hydrocomp SK ugyanakkor mindkettőt elvesztette, így a kieső, 9. helyen végzett.

Kühne László, Kerkai Attila

Balogh Csabáék újra bajnoki címet ünnepelhetnek Fotó: Gergely

Tungsram Aquaprofit NSK–Z. Csuti-Hydrocomp SK 8:4

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Balogh Cs.–Horváth Á. döntetlen, Lenic–Varga döntetlen, Erdős–Mészáros T. 0-1, Márkus–Horváth T. 1-0, Bánusz–Horváth Gy. 1-0, Ivanisevic–Mádl 1-0, Kántor–Párkányi 1-0, Horváth D.–Dobos döntetlen, Medvegy–Csiszár Z. 0-1, Ribli–Bubits 1-0, Aczél–Korcz 1-0, Gara T.–Balogh M. döntetlen.

A bajnokság nyolcadik fordulójának zalai rangadóján változatos csata alakult ki. Hiába volt esélytelenebb az egerszegi csapat, azért játékosai is könyveltek el győzelmeket, míg a kanizsaiaknak robogni kellett tovább.

Balogh Csabáék újra bajnoki címet ünnepelhetnek Fotó: Gergely

Z. Csuti-Hydrocomp SK – ASE Paks 2,5: 9,5

Eredmények (elöl a Csuti versenyzői): Horváth Á.–Perunovic 0-1, Varga–Papp G. 1-0, Mészáros T.–Sedlak 0-1, Horváth T.–Ács 0-1, Horváth Gy.–Szabó döntetlen, Mádl–Kaczúr 0-1, Párkányi–Lizák döntetlen, Dobos–Grószpéter 0-1, Csiszár Z.–Lázárné Vajda Sz. döntetlen, Bubits–Balázs G. 0-1, Korcz–Györkös 0-1, Balogh M.–Krstulovic 0-1.

A bajnokság utolsó fordulójában nem volt esély a pontszerzésre a bronzérmes Paks ellen.

Dunaharaszti MTK–Tungsram Aquaprofit NSK 3,5:8,5

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Grigoriants–Balogh Cs. döntetlen, Gonda–Lenic 0-1, Kovacevic–Erdős V. 0-1, Hoang Thanh–Márkus döntetlen, dr. Flumbort–Bánusz 0-1, Popovics–Ivanisevic döntetlen, Faragó–Kántor 0-1, Tompa–Horváth D. 1-0, Bálint V.–Medvegy döntetlen, Papp P.–Ribli döntetlen, Kökény–Aczél 0-1, Scubert–Gara T. 0-1.

A dél-zalai csapat tagjai igyekeztek higgadtan a mérkőzésbe szállni, hiszen a klub továbbra is a tabella élén állt, csak az úgymond „gólaránya” esett kicsit vissza a miskolciakhoz képest. Az első táblákon találhattunk bőven győzelmeket is a Tungsram Aquaprofit oldalán, így ahogy haladt előre a játékidő, vált mind biztosabbá, hogy a nagykanizsai első számú csapat az NB I-ben megvédi, egyben a tizenkettedik elsőségét szerzi a csapatbajnokság legfelső osztályában.

– Szombaton azért a szívbajt hozta ránk a kialakult helyzet, vasárnap aztán ugyanannyit teljesítettünk, mint a DVTK, így lett meg a tizenkettedik aranyunk – összegzett Papp Nándor, a kanizsai együttes csapatvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában