korlátozás után

2021.10.26. 18:53

Újra nemzetközi lesz a Hungarian Darts Open

A 4,2 millió forint összdíjazású hétvégi eseményre több mint 20 országból közel 300 versenyzőt várnak a szervezők.

A tavalyi covidos korlátozás után idén újra nemzetközi lesz a Dreher Hungarian Darts Open. A 4,2 millió forint összdíjazású hétvégi eseményre több mint 20 országból közel 300 versenyzőt várnak a szervezők a Bp. Honvéd Dózsa György úti új vívócsarnokába.

Balázs Gábor, a szervező Magyar Darts Szövetség (MDSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a program pénteken a hagyományoknak megfelelően egy úgynevezett bemelegítő párosversennyel kezdődik, szombaton jön a bronzkategóriás (1,4 millió forintos) Hungarian Classic, majd vasárnap az ezüstminősítésű (2,8 millió forintos) Hungarian Masters zárja a sort. Hozzátette: az esemény a Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) pontszerző versenye, a szövetség célja pedig az, hogy a férfiaknál és a nőknél is sikerüljön magyar versenyzőnek kvalifikálnia magát a januári világbajnokságra, amelyet a hagyományos helyszínen, az angliai Lakeside-ban bonyolítanak le.

Molnár László, a szövetség alelnöke arról tájékoztatott, hogy a WDF idén vezette be a kelet-európai ranglistát, a régió hat versenyéből eddig négy zajlott le.

„Mivel a nőknél Ihász Veronika és Végső Adrienn áll az első két helyen, és az első helyezett kijut a vb-re, ezért egy jó budapesti szereplés után a záró csehországi versenynek az egyikük számára már nem lesz tétje. És a másik is kvalifikálhat a fő ranglistáról” – jelentette ki, majd hozzáfűzte: a férfiaknál a legjobb magyar, Kovács Patrik jelenleg harmadik a régiós rangsorban, ezért bíznak abban, hogy ő is vb-résztvevő lehet.

A Dreher Hungarian Darts Openen a sportág ismert külföldi nagyágyúi közül itt lesz többek között az angol Deta Hedman, a lengyel Sebastian Steyer, a szlovén Benjamin Pratnemer és az ír John O'Shea.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Török Ferenc újságíró tollából hamarosan megjelenik a Tripla Tíz című könyv, amely Balázs Gábor elnök szerint egy igazi hiánypótló kiadvány lesz, hiszen a magyar darts 30 éves történetét és a sportág főbb nemzetközi eseményeit foglalja össze. A szerző elárulta, hogy a 310 oldalas kiadvány megírásához 60 interjút készített a magyar darts meghatározó szereplőivel.

A kötet november 23-ától lesz kapható, majd december 18-án, a Magyar Darts Napján tartják a szakmai bemutatóját. A szövetség születésnapján tartanak majd egy csúcsversenyt is a legjobb hazai versenyzők részvételével, valamint kiosztják az MDSZ szakmai díjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!