édes teher

2019.04.28. 11:41

Új szerepben tündökölhet Berkesi Judit

Május 18-án Budapestre és a Groupama Arénára figyel majd a futballvilág, szombaton 18.00 órától ugyanis a Ferencváros stadionjában rendezik meg a női Bajnok Ligája döntőjét. A Magyar Labdarúgó Szövetség Berkesi Juditot kérte fel az esemény nagykövetének, az M4 Sport riportere így teljesen új szerepkörben próbálhatja ki magát.

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

Berkesi Judit szerint a női BL-döntő rendezése sportszakmai szempontból hatalmas dolog, ugyanis a 2019-es év női labdarúgó eseményei közül a világbajnokság mellett egyértelműen ez lesz a legkiemelkedőbb. Külön pikantériája a dolognak, hogy magyar származású labdarúgó is érintett lehet a fináléban – derül ki az Origóval készített interjúból.

A riporter elárulta, hogy nagykövetként az egyik legfontosabb feladata tudatosítani az emberekben, hogy mekkora jelentőséggel bír házigazdának lenni egy ilyen eseményen. Hozzátette: noha még nem volt ilyen szerepben, hatalmas megtiszteltetésként élte meg a felkérést, és mint mondta

„ha már egy-egy beszélgetéssel vagy közönségtalálkozóval közelebb hozhatom az embereket a női focihoz, akkor már megérte.”

Úgy látja, hogy az utóbbi időben jó irányba változott a sportág női változatának megítélése. Példaként hozta fel az Atlético és a Barcelona rangadóját, ahol több mint 60 ezer ember szurkolt a csapatoknak a helyszínen, de „magyar viszonylatban is a Fradi, az MTK vagy épp a DVTK egyre nagyobb közönség előtt lép pályára, ebben van fontos szerepe a közvetítéseknek, hiszen évek óta folyamatos növekedés figyelhető meg a női bajnokság rangadóin.”

Elmondta, hogy a döntőre már 8000 jegy gazdára is talált, de nyilván az lenne az igazi, ha telt ház előtt rendeznék a mérkőzést, és a legfőbb cél, hogy a lehető legtöbb ember lássa a helyszínen a találkozót.

Elárulta, hogy a családjukban hagyományos volt a futballszeretet, ő maga elég későn, csak 14 évesen lett igazolt játékos, „ami meghatározta a lehetőségeimet, hiányzott az a fajta képzettség, amit már korábban meg kellett volna szereznem”. Ettől függetlenül úgy látja, hogy

rengeteget köszönhetek a labdarúgásnak és az amatőr versenysportnak, amit a mai napig kamatoztatni tud, és a szívén viseli a női labdarúgás ügyét.

Egyelőre nem tudja pontosan milyen feladat vár rá, de édes teher lesz számára, hogy sportriporterként és nagykövetként is jelen lehet, és abban biztos, hogy a budapesti BL-döntő sok szempontból élete legmeghatározóbb sporteseménye lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában