Sport

2017.04.26. 12:45

Új rekordot ért el a zalaszentiváni feladványszerző sakkban

Honfi György sakk feladványszerző 256 feladványból álló sakk feladványsorozatot publikált.

Olvasó

A feladványsorozat két e-könyben jelent meg, „Királyság” és „Királyság 2” címen, ez utóbbi nemrég látott napvilágot. A szerző a sakktábla mind a 64 mezőjéhez, 4 miniatűr (legfeljebb 7 bábos) feladványt készített: egy kétlépéses és egy háromlépéses matt feladványt, valamint egy kétlépéses és egy háromlépéses szabadmatt feladványt.

A matt feladványok a „Királyság”, a szabadmatt feladványok a „Királyság 2” kötetben találhatók. A világos király helyzete a feladványsorozatban kötött, miközben a sötét király bejárja az egész táblát a1-től h8-ig. A világos király vagy a g2 mezőn, vagy ha ez nem lehetséges, mert túl közel állna a sötét királyhoz, akkor a b2 mezőn áll. Magyarországon nem készített még senki sem hasonló feladványsorozatot. A Nemzetközi Sakkszerzemény bizottság (WFCC) sem tud ilyen típusú rekordról.

A sakkfeladványokat kedvelő olvasóknak a szerző a honlapjára ízelítőül feltöltötte a c6 mezőhöz készült 4 feladványát. (Itt megtalálod)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!