Sport

2015.10.16. 14:19

U12: a legjobbak közt a Zalai Titánok

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi Zalai Titánok jégkorongozóinál három korosztályos együttes kezdte meg a bajnoki szereplést szeptemberben.

Jóna István

Az U12-es előkészítő csapat Koós Tibor vezetésével az A csoportos kvalifikációban szerepelt. Nem volt könnyű dolguk, hiszen ellenfeleik a bombaerős MAC, a kiszámíthatatlan ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a fővárosi Vasas voltak - nagy múltú klubok utánpótlás csapatai. A zalai fiúk viszont felvették a kesztyűt.

A Zalai Titánok U12-es csapata vasárnap hazai pályán játszik
Fotó: Zalai Titánok

Az első körben egy iksz a fehérváriak ellen, majd vereség a MAC otthonában, végül fontos győzelem a Vasas ellen. A második körben újabb döntetlen az Ocskay és vereség a MAC ellen, végül sorsdöntő találkozó következett a Vasas ellen Budapesten. A Jégpalotában a Titánok remek játékkal rukkoltak ki és 10-0-ra győztek. A csapat ezzel kiharcolta a legjobbak között való szereplés jogát, amit Koós Tibor így kommentált:

- A játékosok közül mindenki hozzátett a sikerhez. A mezőnyjátékosok, a kapusok és a szakmai stáb is remekül együtt dolgozott.

A Zalai Titánok ellenfelei a Miskolci Jegesmedvék, a Vasas SC, az ifj Ocskay Gábor JA, a MAC Budapest, a Pesterzsébeti HC, a Gyergyószentmiklós, a Felcsík SK, a Debreceni HK, az UTE, a Győri NEMAK ETO HC és a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek. Az első bajnokit október 18-án hazai pályán az Ocsakay akadémia ellen vívják.

A kvalifikáció az U16-os korosztálynak is véget ért. Csata Csaba együttese a B osztályban folytatja. A Titánok U 14-es, Somorácz György vezette csapata pedig utolsó alapszakasz-meccsére készül itthon, a Veszprém ellen. A legkisebbek, az U10-esek tornarendszerben szerepelnek: évente ötször játszanak és a mezőnyben az ország összes klubja ott van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!