nhl

2019.02.20. 09:17

Története legjobb sorozatát produkálja a St. Louis

Története leghosszabb győzelmi sorozatát érte el a St. Louis Blues, miután hazai pályán hosszabbításban verte a Toronto csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A St. Louis tizenegyedik egymást követő győzelmét szerezte a szezonban. A liga történetében a Pittsburgh Penguins tudhatja magáénak a leghosszabb ilyen szériát, 17 egymás után megnyert mérkőzéssel az 1992-1993-as sorozatban.

A ligaelső Tampa Bay Lightning sima, 5-2-es győzelmet aratott a Philadelphia Flyers vendégeként: a floridai együttes sorozatban hetedik találkozóját nyerte meg, a cserekapus, az ezúttal 28 védést bemutató Louis Domingue pedig egymás utáni 11. találkozóján maradt veretlen az együttessel.

A nyugati főcsoportban negyedik Nashville Predatorsban a svájci Roman Josi két gólt lőtt a Dallas Stars ellen 5-3-ra megnyert meccsen, míg a kanadai Ryan Ellis három gólpasszt osztott ki.

A rájátszásért küzdő Minnesota Wild saját közönsége előtt, lőtt gól nélkül szenvedett sima vereséget az Anaheim Duckstól. A hazaiak sorozatban ötödször kaptak ki, ráadásul az elmúlt hét harmadban gólt sem tudtak szerezni.

A két évvel ezelőtti bajnok Pittsburghben a kapus Matt Murray 33 védéssel járult hozzá csapata New Jersey Devils felett aratott 4-3-as győzelméhez. A Penguins legutóbbi öt találkozójából négyet nyert meg, és jelenleg hatodik helyen áll a keleti főcsoportban.

Eredmények:

Carolina Hurricanes-New York Rangers 1-2

Florida Panthers-Buffalo Sabres 4-2

New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 3-4

Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 2-5

Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 3-2

Minnesota Wild-Anaheim Ducks 0-4

St. Louis Blues-Toronto Maple Leafs 3-2, hosszabbítás után

Dallas Stars-Nashville Predators 3-5

Edmonton Oilers-Arizona Coyotes 2-3, szétlövés után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában