Sport

2016.11.04. 06:44

Tökéletes háttér, Viszák Brigade és a „zalai légió” - A Viszák KSE sikerei nyomába eredtünk

11 forduló után a Vas megyei másodosztály körmendi csoportjának állása a következő.

Mikó-Baráth György

Élen Viszák KSE, a második és harmadik helyet pedig két körmendi csapat, a VSE és a Téglagyári SE foglalja el. Zala és Vas megyében is felkeltette a futball barátok érdeklődését a kis település sikerszériája, hiszen a 11 mérkőzésükből 9-et megnyertek és csak kettőn szenvedtek vereséget. Megpróbáltunk utána járni, hogy mi lehet az alig 250-fős falu csapatának titka, mikor érdekes statisztikára bukkantunk. A csapat keretéhez 6 egykori zalalövői játékos tartozik, köztük a csapat játékos-edzője Horváth József is. Így felkerestük a zalai különítményt, - öten Zalalövőn is élnek, egyikük pedig Zalaegerszegen - hogy kiderítsük a viszáki siker titkát.

Kezdésnek a mester véleményére voltunk kíváncsiak, így Horváth Józsefet kérdeztük a lövői múltról és a viszáki sikerszériáról. „Én közel 10 évet fociztam Zalalövőn, szerettem ott lenni, ott voltak a barátok oda kötött minden! A viszáki csapat jelenleg egy baráti társaság, volt csapattársak küzdenek egy célért, úgy gondolom a jelenlegi siker nagyban ennek köszönhető, valamint minden háttér adott!"

A viszáki csapat

Az öt játékos közül Gyenese Péternek, Tóth Gergelynek, Horváth Tamásnak és Agg Richárdnak is nevelő klubja volt Zalalövő, valamint ott is élnek, így ezer szállal kötődnek egykori csapatukhoz, városukhoz. A zalai légió egyetlen zalaegerszegi tagja Szegleti Szabolcs. „Én Zalalövőn mutatkoztam be a megye 1-be, így a várost, a csapatot is örökre a szívembe zártam. Sok jó emberrel ismerkedtem itt meg, aminek köszönhetően így, 6 évvel később kerültem Viszákra. Itt a csapat nagy részét már ismertem a lövői múltnak köszönhetően, de akiket nem velük is hamar megtaláltam az összhangot, könnyen be tudtam illeszkedni. A vezetőség, és a szurkolók pedig rengeteget megtesznek a klubbért, aminek köszönhetően tartunk itt. Valamint egyelőre a szerencse is mellénk állt!"

Szabolcs említette a szurkolókat. Megyei szinten egyedülálló táborral rendelkezik Viszák, erre Gyenese Péter is kitért. „Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a csapat egy nagy baráti társaság, egymásért harcolunk! Szerintem ez az eddigi eredmények egyik titka! Nagyon fontosak a szurkolók, az elnökünk és a viszáki polgármester úr! A falu fiatalsága létrehozott egy Viszák Brigade nevű szurkolói csoportot. Minden meccsre elkísérnek minket, dobokkal, transzparensekkel! Az ellenfél is meg szokta jegyezni, hogy azért ez példaértékű! Ezek a fiúk a 12. játékosok a csapatban! S tényleg eszméletlen az, amit a vezetőség tesz, amiért nem tudunk elégszer hálásak lenni!"

Viszáki szurkolók

A csapat jelenlegi zalai játékosai közül Agg Richárd töltötte el a legtöbb szezont viszáki mezben. „2007-ben igazoltam Viszákra, akkor 1 évet töltöttem itt, bronzérmesek lettünk az ifi csapattal. Már akkor is jó volt a társaság, de a barátaim nagy része a ZTK-ban játszott, ezért egy év után újra visszaigazoltam. Ma már közel 10 éve vagyok Viszákon, de nagyon jó a társaság, szerintem ezért is vagyunk most ott az élmezőnyben, mert mindenki mindenkiért próbál küzdeni és a legjobbat elérni. Elég sokan eligazoltak a nyáron, így szerintem senki sem számított erre, hogy egy ilyen csapat lesz belőlünk."

A jövőt firtató kérdésre Horváth Tamás válaszolt elsőnek. „Természetesen a realitás talaján maradva dolgozunk hétről hétre és szorgalmasan gyűjtjük a pontokat, remélhetőleg a szezon végén szép eredményt tudunk elérni. A siker titka szerintem is a baráti társaság által összekovácsolódott csapategység, kitartás és némi szerencse." Végül Tóth Gergely foglalta össze a sikerek okait, és a csapat céljait. „Nagyszerű társaság, remek vezetőség és kiváló szurkolók, akik jóban, rosszban velünk vannak. A remek idény kezdet után minél tovább szeretnénk megtartani a lendületet és az őszi szezon végén a tűz közelében maradni, és akkor tavasszal bármi megtörténhet!"

A csapatért mindig kiálló vezetőség, hűséges szurkolók és baráti összetartás. A zalai játékosok ezeket emelték ki, mint az eddigi jó szereplés kulcsát. Talán magasabb szinten is példa lehetne, a „viszáki futballmodell"!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!