Sport

2009.08.19. 02:29

Több jó eredmény a kerekeseknél

Zalaegerszeg - A közelmúltban két versenyen is rajthoz álltak a ZKSE kerekesei. A T-Mobile Top Maraton sorozat harmadik állomása, a 9. Bükk Maraton egyben a maraton szakág magyar bajnoksága is volt, ahol 1300-an indultak.

Bóbics László

A nagy hőség miatt a pálya rendkívül száraz és poros volt a magyar bajnokságon. Érdekesség, hogy a bükki pálya talán az egyik leggyorsabb Magyarországon, melyen sajnos ezúttal iselég sok kisebb-nagyobb baleset is történt, illetve rengeteg technikai probléma is nehezítette a több mint1300 rajthoz állt versenyző dolgát.

A Zalaegerszegi KSE versenyzői ismét szép számmal indultak a viadalon. A legjobb zalai eredményt Czenki Tamás érte el, aki bronzérmet szerzett. Éremesélyesnek számított még Kusz Mátyás is,de ő egy defekt miatt kiállni kényszerült.

A ZKSE sportolóinak jobb eredményei. Rövid táv felnőtt, nők: 9. Cséri Szil-via. Rövid táv felnőtt férfi:3. Czenki Tamás, 4. Pálmai Zsolt.

A Kislődön rendezett Balaton Régió Bringafesztiválon is rajthoz állak a megyeszékhelyiek.

Ez a verseny kicsit eltér a többi nagy maratontól, ugyanis az első napon a gyermekversenyek voltak, az esti órákban pedig - hazánkban egyedülálló módon - nosztalgia futamra került sor. Itt a régi kor bringáival és jelmezekben indultak a résztvevők a kivilágított pályán.

Másnap a maratoné volt a főszerep, ahol 20, 40 és 60 km-es távokra nevezhettek a versenyzők. A várakozásnak megfelelően jól szerepelt a zalai csapat, tagjai több dobogós helyezést értek el.

A férfiaknál rövid távona magabiztosan versenyző egerszegi Pálmai Zsolt diadalmaskodott. A 40 km-es középtávot sprintbefutó döntötte el, ahol Czenki Tamás a 2. helyet szerezte meg. A hosszú táv ismét nagy izgalmakat hozott, Kusz Mátyás remekelt és dobogóra állhatott, de jól helytállt Tóth András, Né-meth Gábor és Horváth Sándor is. A szintén ZKSE-s Balogh Dávid - annak ellenére, hogy szerelés miatt elvesztegetett néhány percet - megszerezte a második helyet U17 kategóriában.

ZKSE eredmények. Hosszú táv férfi felnőtt: 3. Kusz Mátyás, 4. Tóth András... 6. Németh Gábor, 7. Horváth Sándor. Középtáv felnőtt nők: 4. Dávid Diána, 5. Cséri Szilvia, 7. Szekér Adrienn. Középtáv felnőtt férfi: 2. Czenki Tamás. Középtáv U17, férfi: 2. Balog Dávid. Rövidtáv felnőtt férfi: 1. Pálmai Zsolt.A Bükkben nem ritka a baleset és a technikai probléma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!