Sport

2015.08.04. 14:22

Testépítő versenyen vettek részt hárman a Big Dog Fitness Team versenyzői közül

Lenti - Néhány napja Siófokon a Scitec muscle beach elnevezésű testépítő versenyen vettek részt hárman Big Dog Fitness Team versenyzői közül. Szentes János, Balogh Richárd, Kiss Tamás fekvenyomásban mérették meg magukat.

Korosa Titanilla

Ebben a kategóriában, több súlycsoportban és korosztályban mintegy 300 versenyző nevezett.

A három lenti közül a legeredményesebben Szentes János szerepelt, aki a 80 kilogrammosok kategóriájában harmadik helyezést ért el 130 kg-os eredménnyel, Kiss Tamás pedig a 100 kg felettiek közt ért el 8. helyet, 180 kg-os teljesítménnyel.

Szentes János eredménye országos szinten is jó eredménynek számít. Neki ez már a harmadik versenye volt és ahogy felkészítője, Kiss Tamás fogalmazott, az eredményes szereplést követően a jövőben komolyabban is foglalkoznak ezzel a sportággal.

Szentes János és Kiss Tamás a verseny után

A verseny szigorú szabályok szerint zajlott, itt nem lehetett például speciális fekvenyomó ruhát sem viselni. A fekvenyomás az edzőtermi edzésekhez kapcsolódik, de speciális gyakorlást igényel. A feladatot vezényszóra kell végrehajtani, kinyomni, kitartani, leengedni a súlyt.

Az erőemelő sportág régóta népszerű hazánkban,a magyar versenyzők világversenyeken is dobogós helyezéseket érnek el, főként a "súlyosabb" kategóriában. Népszerűségét bizonyítja, hogy a siófoki megmérettetésen is több száz néző figyelte az indulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!