Sport

2016.12.18. 19:45

Terematlétikai érmek a fővárosból

Zalaegerszeg - Budapesten rendezték meg a speciális tantervű iskolák tanulói számára az országos terematlétikai bajnokságot és a megyénket képviselő intézmények diákjai szép eredményeket értel el, hiszen Zala csapata12 érmet nyert.

Kerkai Attila

A Zala megyei csapatot Nagykanizsáról a Szivárvány EGYMI, Zalaegerszegről a Béke Ligeti Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI, valamint a Zalakomári Általános Iskola tanulói alkották a fővárosban rendezett országos erőpróbán.

A versenyen 30 méteres síkfutásban, kislabdahajításban, helyből távolugrásban, medicinlabda dobásban és 4x200 m váltófutásban mérték össze tudásukat a csapatok.

A zalai díjazottak két paralimpiai érmes versenyzőnkkel, balról: Cseh Norbert, Csonka András asztaliteniszező, Magyar Bianka és Hajmási Éva tőröző

Ami a részletes eredményeket illeti, Zala csapatából Erdélyi Szimonetta (Zalaegerszeg) 4 aranyérmet és 2 ezüstérmet nyert, Németh Klaudia (Nagykanizsa) 2 ezüst, illetve egy bronzérmet szerzett. A megye csapata a 4x200 m-es váltófutásban 3. helyen végzett Erdélyi Szimonetta, Czender Rómeó (Zalaegerszeg), Németh Klaudia, Kolompár Dániel (Nagykanizsa) összeállításban.

Felkészítők: Molnárné Czigány Judit, Szíver Krisztina Zalaegerszegről, Kisgyura János Nagykanizsáról és Sziva László Zalakomárból.

A terematlétikai érmesek: Erdélyi Szimonetta, Németh Klaudia, Czender Rómeó, Kolompár Dániel
Fotó: Zalai Hírlap

Összesítésben Zala megye csapata az 5. helyen végzett.

A Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a 2015/2016 tanév kiemelkedő sportolóit jutalmazta. Zala megyéből 2 kiválóság és edzőik vehették át az elismeréseket Budapesten a Sportok Házában.

Az Év Diáksportolói Zala megyében:

Magyar Bianka atléta (Nagykanizsa, Szivárvány EGYMI, edzője: Kisgyura János).

Cseh Norbert úszó (Keszthely Zöldmező Utcai EGYMI, edzői: Csala Tamás, Gergely Edit).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!