Sport

2017.05.05. 13:16

Talán a jövő leendő sztárjai is pályára lépnek a XIXO Open Zalaegerszegen

Gondoltak egy merészet a ZTE Tenisz Klubnál és elvállalták, hogy a magyarországi ITF-future tornák egyikét megrendezzék. A XIXO Open Zalaegerszeg küzdelemsorozata a hét végén kezdődik, egyelőre a selejtezőkkel.

Kerkai Attila

Szombaton és vasárnap az egerszegi Városi Sportcentrumban található ZTE TK pályáig indul a 64-es tábla küzdelemsorozata, ahonnan a hétfőn rajtoló 32-es főtáblára kerül a legjobb nyolc teniszező. Péntekig lehetett regisztrálni az egerszegi viadalra, s az már most elmondható, hogy színes nemzetközi mezőny gyűlik össze. Chilei, kanadai, brazil, indiai és persze a közelebbi, európai országokból is nagyon sok teniszező adta le jelentkezését.

Balázs Attila a mezőny legmagasabban rangsorolt magyar indulója

Papp Zoltán, a ZTE TK elnöke a verseny kezdete előtt abban bízik, hogy az egerszegi nézőket sem hagyja hidegen a viadal. Mert, mint mondta, a legjobb magyar feltörekvő tehetségek (Balázs Attila, Nagy Péter, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Gödry levente, hogy csak néhányukat említsük) is ott lesznek a mezőnyben. A külföldiek között pedig ott lehetnek már azok a teniszezők, akik pár év múlva már a világ élvonalába tartoznak majd. Mert a mostani sztárok szinte mindegyike, a hasonló ITF-tornákon kezdte meg egykor profi karrierjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!