Sport

2017.07.05. 16:16

Szűcs és Máté remek futása - Zalai atléták a Gyulai Memorialon

ZALAEGERSZEG A kedden rendezett Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai nagydíjra a Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE legjobb atlétái is meghívást kaptak.

Kerkai Attila

A Zalaszám ZAC versenyzői közül Veiland Violettát és Szűcs Valdót hívták meg a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra. Vagyis az úgynevezett fő verseny elit futamaira, illetve számaira. Az olimpiai és világbajnokokat felvonultató nemzetközi versenyen Veiland Violetta 15,32 m-es teljesítménnyel a 6. lett súlylökésben. Szűcs Valdó a parádés mezőnyt és eredményeket hozó 110 méteres gátfutásban indulhatott. Mint már beszámoltunk róla, a győzelmet az olimipai bajnok jamaicai Omar McLeod szerezte meg versenycsúccsal (12,98) és ebben számban Baji Balázs 13,15-tel remek magyar csúcsot futott és a 4. helyen ért célba. Nos, Szűcs Valdó ebben a kemény mezőnyben idei legjobbját érte el (13,98) és a 8. helyen ért célba, s úgy tűnik, hogy végre kiheverte a szezon elején őt sújtó sérülését is.

Máté Tamás fejlődése rohamléptekben zajlik

A Keszthelyi VDSE idén berobbant 19 éves vágtázója, Máté Tamás szintén helyet kapott a nemzetközi futamban. A sprinter újra remekelt, ugyanis 21,21 másodperccel, több mint két tizeddel megjavította egyéni legjobbját és a 6. helyen ért célba.

Szűcs Valdó idei legjobbját futotta, ami biztató

A verseny keretében megrendezett Magyar Szuper Liga versenyen a Zalaszám-ZAC tagjai közül Ferenczi Melinda 200 m-en 24,09 mp-es idővel 3., míg Csóti Jusztina ugyanebben a versenyszámban 24,62 mp-es eredménnyel 4. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!