Sport

2016.12.16. 16:20

Szilveszteri hegyimaraton: vasárnapi „előfutás”

Zalaegerszeg - Közeledik az év vége, így a XXII. Egerszegi Decathlon Mountain Man Maraton szervezői is elérkeztek a hajrához.

Kerkai Attila

Sőt, újdonságként most vasárnap „előfutást” is szerveznek. A történet ismert, vagyis 1995-ben néhány lelkes egerszegi futó Szilveszter napján maratonfutást szervezett a várost körülölelő dombokon. Ennek híre pedig egyre több futóhoz jutott el, így az azt követő években sem szakítottak a hagyománnyal, mára pedig már egy országosan ismert rendezvénnyé nőtte ki magát az szilveszteri, egerszegi hegyi maraton.

Ha az indulói létszámokat vesszük, mára már több száz futó tolong az év utolsó napján az egerszegi Deák SZKI elől induló viadalon. Akik közül persze nem mindenki választja a maratoni távot, hiszen félmaraton, 10 km és a mindig nagyon népszerű 3,5 km-es táv is szerepel a 2016-os verseny programjában.

A tavalyi viadal egyik pillanata: az akkori mezőnyből nagyon sokan két hét múlva is indulnak Fotó: Pezzetta Umberto

A szervezői csapat - vagyis a Deák SZKI, a Zalatriatlon, a ZTC, az Aszfaltszaggatók SE és az Egerszegi Sport és Turizmus - az idén egy újdonsággal is szolgál a résztvevők számára. Illetve azoknak, akik kedvet éreznek hozzá, ugyanis mint Sóska Renáta a Zalatriatlon csapatából elmondta, pályabejáró futást szerveznek december 18-án, azaz most vasárnap 9 órától az uszodától. Ahogy elhangzott, ennek a közös futásnak az volna a célja, hogy a pályát megismertessék az érdeklődőkkel.

Ezenkívül jó alkalom az év végi futásra történő felkészülésre is, s mint a szervezők elmondták, a 10 km futás teljesítését tűzték ki, ám ha lesznek olyan lelkes futók is a csapatban, akik a hosszabb távokon és útvonalakon akarnak futni, az sem lesz akadály. A tempótól sem kell félni, hiszen itt nem a versenyzés a cél, hanem a szilveszteri hegyi maraton útvonalaival történő ismerkedés, így alkalmazkodnak a lassabbakhoz. Ami pedig a december 31-ei versenyt illeti, elektronikusan a viadal honlapján már lehet nevezni, de természetesen a futás napján a helyszínen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!