Sport

2016.12.30. 18:06

Szilveszteri futás: kutyatulajdonosok és az autósok is figyeljenek

Zalaegerszeg - Szombaton 9 órakor 22. alkalommal rajtol el a XXII. Egerszegi Decathon Mountain Man Maraton mezőnye a megyeszékhelyi Deák SZKI elől. Az előzetes nevezés lezárult, de a rajt előtt is van még lehetőség a helyszínen benevezni - bármelyik futamra.

Kerkai Attila

Déri Miklós szerint akár az ötszázat is elérheti a futók száma az év utolsó napján, optimizmusát pedig arra alapozza, hogy előzetesen 304 nevezés futott be, ami tíz százalékkal több a tavalyinál. Az egyik szervező klub, a Zalatriatlon vezetője, egyben a verseny egyik alapítója, aki szintén ott volt 1995-ben az első futók között, véleménye szerint részvételi csúcs is születhet.

Az időjárás bár hidegnek ígérkezik Szilveszter napján, ám napsütéssel, így az előzetes számítások derűlátóak. Néhány fontos tudnivalót megosztott velünk is Déri Miklós.

Sokaknak maga az élmény, hogy a várost övező hegyekben futhatnak, a legfontosabb szempont Fotó: Katona Tibor

- Most már mondhatjuk, hogy a megyeszékhely egyik legnagyobb tömegsport rendezvényévé fejlődött a szilveszteri maraton - jegyezte meg kezdésként Déri Miklós.

- Hagyományos viadal, amely folyamatosan fejlődik. Verseny, ám egyben örömfutás az év végén. Immár szerepel aa nemzetközi futónaptárakban, így nagyon sok külföldit vonz, s azt gondolom, hogy ez sem elhanyagolható szempont. Az idei versenyünkre minden induló egy sárga trikót kap, s abban teljesíti a különböző távokat, amit azért találtunk ki, hogy még jobban láthatók legyenek a futók.

Az autósoktól azt kérjük, hogy a viadal ideje alatt óvatosan közlekedjenek a városban és környékén, hiszen bárhol felbukkanhat egy futó szombat délelőtt. Továbbá, bármennyire viccesen hangzik, kérjük az érintett útvonalakon lakókat, hogy akinek kutyája van, kösse meg erre az időre, hogy senkit ne érjen kellemetlenség.

Ahogy Déri Miklós említette a verseny napján, vagyis szombaton is lesz még lehetőség a nevezésre. Reggel 7 órától 8.45-ig a Deák SZKI tornatermében iratkozhatnak fel még a listákra, hogy 9 órakor együtt startoljon el a mezőny. Továbbra is több táv közül választhatnak a futók. Azaz 3,5 km, 10 km, 24 km és a a fő szám, a 41 km-es hegyimaraton, ami a várost körülölelő dombokon vezet. Ez adja immár több mint két évtizede az igazi különlegességét is ennek a versenynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!