Garantált a telt ház

2019.05.31. 19:57

Szerdán Egerszegen lép pályára a női kézilabda-válogatott

Vasárnap Grazban, szerdán pedig a zalai megyeszékhelyen találkozik a magyar női kézilabda-válogatott Ausztria legjobbjaival világbajnoki selejtezőn. A párharc győztese jut ki a decemberi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vb-re. Az egerszegi találkozóra már minden jegy elkelt.

Kerkai Attila

A magyar női válogatott nem először jár Zalában, a kép egy 2016-os, hévízi edzésen készült. A háttérben középen Kim Rasmussen, balján kanizsai származású segítője, Siti Beáta

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A kézilabda hazai népszerűségét jól jelzi, hogy az interneten két nap alatt elkelt az összes jegy a június 5-én, 18 órától a Zalakerámia Sportcsarnokban rendezendő Magyarország– Ausztria női kézilabda vb-selejtező visszavágóra.

A magyar csapat, Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese május 21-től Győrben készül a két nagyon fontos összecsapásra, hiszen a világbajnokságra való kijutás szinte létkérdés a válogatott számára. Japánban ugyanis olimpiai kvótához lehet majd jutni: a győztes indulhat a játékokon, a 2–7. helyezettek pedig később kvalifikációs tornán vehetnek részt. A szövetségi kapitány a felkészülés kezdetén elmondta, elvárás a játékosokkal szemben, hogy átérezzék a mostani két mérkőzés súlyát. Elvégre nem selejtezősorozatot vívnak, hanem oda-visszavágós párharcot, ahol a javítási lehetőség minimális. A koncentráció tehát fontos, bár a magyar csapat mindenképpen esélyesebb az osztráknál, akiket viszont most sem szabad leírni.

A magyar női válogatott nem először jár Zalában, a kép egy 2016-os, hévízi edzésen készült. A háttérben középen Kim Rasmussen, balján kanizsai származású segítője, Siti Beáta
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

A meghatározó magyar játékosok közül Kovács Anna ezúttal saját kérésére nem szerepel a keretben, Planéta Szimonetta pedig kettős Achilles-műtét után gyógyul.

Ami a csapat zalai programját illeti, a vasárnapi grazi mérkőzés után a gárda Zalacsányban üti fel táborát. A keret tagjai itt pihennek, és készülnek a visszavágóra, Zalaegerszegre csak edzeni jönnek át a mérkőzés napjáig.

A magyar A-válogatott kerete. Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Grosch Vivien (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC). Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Szekerczés Luca (Dunaújváros), Tomori Zsuzsanna (Győri ETO). Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Tóth Gabriella (Érd). Beállók: Mészáros Rea (FTC), Szabó Laura (Érd), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler). Balátlövők: Háfra Noémi, Klivinyi Kinga (mindketten FTC), Kopecz Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE). Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújváros), Márton Gréta, Schatzl Nadine (mindketten FTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában