Dobos Barna nehéz mérkőzésre számít

2019.03.05. 19:34

Szerda este a ZTE FC a Balmazújváros vendége lesz

Zalaegerszeg A ZTE FC NB II-es labdarúgó együttese érthető okokból már kedden elutazott Balmazújvárosba, újabb mérkőzése helyszínére. A bajnokságban második helyen álló egerszegiek szerdán 19 órától lépnek pályára a tavaly még élvonalbeli Balmazújváros ellen.

Kerkai Attila

A télen érkezett Bolla Bendegúz is egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Szerdán is pontosan és fegyelmezetten kell majd játszania a védelem jobb oldalán, de ez társaira is igaz Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Kezdjük egy jó hírrel, hiszen Farkas Balázs, a ZTE FC támadója sikeresen fellebbezett, így a Kaposvár elleni kiállított, és egy hete, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága által 3 mérkőzésre eltiltást kapó csatár büntetését egy meccsre csökkentették. Ami azt jelenti, hogy Farkas Balázs szerdán akár pályára is léphet, hiszen büntetését a hét végi, Tiszakécse elleni találkozón letöltötte. Egy másik hír, ami persze egyáltalán nem meglepő: április 7-én a televízió is közvetíti a Gyirmót FC – ZTE FC NB II-es rangadót.

A télen érkezett Bolla Bendegúz is egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Szerdán is pontosan és fegyelmezetten kell majd játszania a védelem jobb oldalán, de ez társaira is igaz Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Addig viszont még lesznek mérkőzések, és a ZTE FC is ezekre összpontosít. Dobos Barna együttese vasárnap közönségszórakoztató játékkal 4-1-re győzött a Tiszakécske ellen. A legutóbbi szezonban még NB I-es Balmazújvárosnak a kerete mára nagyban kicserélődött, jelenleg a 14. helyen áll, és a hírek szerint a klub anyagi helyzete sem túl rózsás. Azonban a horvát Toni Golem által irányított Balmazújváros a tavasszal csak a Gyirmóttól kapott ki, ezenkívül szerzett három győzelmet és egy döntetlent. Hiba lenne bárkinek is lebecsülnie az ellenfelet.

– Sikeres és eredményes hét végén jutottunk túl, célunk nem lehet más, hogy szerdán is pontokat szerezzünk – mondta el érdeklődésünkre Dobos Barna, immár úton a találkozó színhelye felé. – Azonban tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A Balmazújvárosnak voltak problémái, amin úgy tűnik, hogy túljutottak és összeálltak. Tavasszal tíz pontot szereztek, legyőzték például a Budaörsöt is, ami mutatja, hogy kiegyenlített a mezőny. Vannak, akik a feljutásért harcolnak és sokan a megkapaszkodásért, így nem szabad azt nézni, ki az ellenfél. Minden meccs fontos, és úgy érzem, hogy a bajnokság egy nagyon fontos szakaszához érkezett a mezőny. Ezeken a mérkőzéseken nagyon sok minden eldőlhet. Nekünk is ezért kell maximálisan odafigyelni, és emiatt szeretnénk, ha pontokat szereznénk szerdán is.

Dobos Barna azt még elmondta, vannak gondjaik, emiatt csak szerdán dől el, hogy kik léphetnek pályára. A ZTE FC-nek egyébként háromnapos lesz az útja, hiszen kedden, a délelőtti edzés után utazott el, és a szerda éjszakát is Balmazújvárosban tölti, hogy a játékosok a találkozó után ki tudják pihenni magukat. Vasárnap ugyanis a Vác érkezik.

Az NB II 27. fordulójának programja. Szerda, 14.30: Vác FC–Cegléd, Dorog–Budaörs, Soroksár–Mosonmagyaróvár, Tiszakécske–Monor. 19.00: Budafoki MTE–ETO FC Győr, Békéscsaba–Csákvár, Nyíregyháza–BFC Siófok, Kaposvári Rákóczi FC–Vasas, Balmazújváros–ZTE FC, Gyirmót FC Győr–Kazincbarcika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában