kosárlabda eb

2017.09.10. 15:59

Szerbia–Magyarország 86-78

A magyar férfi kosárlabda-válogatott vereséget szenvedett a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szerbiától az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes szerbek hamar 16-3-ra elhúztak az 1999 után ismét Eb-résztvevő magyaroktól, akik főként Perl Zoltán és Keller Ákos révén tartották magukat. A különbség többször is mindössze négy pont volt, aminek az értékét növeli, hogy a csapatkapitány Hanga Ádám a nagyszünetig nem szerzett pontot.

A 48-41-ről induló második félidőben 18 pontra is nőtt a hátrány, de Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese nem roppant össze, és Ferencz Csaba tripláival ismét hét pontra visszazárkózott. A mezőny legjobbja, a 22 pontos Perl Zoltán révén a nemzeti csapat még a hajrában is bírta a szerbek tempóját.

A fennállásának 15. Európa-bajnokságán szerepelt magyar válogatott tíz nap alatt hat mérkőzést vívott a kontinenstornán, ezekből kettőt megnyert, négyet pedig elvesztett. A csapat legjobb dobója Vojvoda Dávid lett összesen 96 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!