Sport

2016.11.08. 20:05

A tájfutók váltóbajnokságán is ott voltak a zalai klubok

Zalaegerszeg- A tájfutók nappali egyéni bajnokságán elért zalai sikerekről már beszámoltunk. Azonos helyszínen, vagyis a Vértes déli lábainál, Csákberény térségében rendezték meg az egyesületi váltóbajnokságot is, melyen szintén képviseltették magukat a zalai klubok.

Kerkai Attila

Azaz, a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói is rajthoz álltak az egyesületi váltók küzdelmeiben. A valódi egyesületi tevékenységet folytató váltókban öt korosztály tagjai alkottak egy csapatot, s úgy a női, mint a férfi mezőnyben nagyszerűen futott a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója. A férfiak (Molnár Botond, Fekete Sámuel, Csertán András, Fekete Ágoston, Porgányi Márk) mezőnyében a pontszerző 8. helyen, míg a női váltó (Mázsa Zsófia, Rövid Boglárka, Bódi Doroti, Sárecz Éva, Porgányi Anna) a szintén pontszerző 9. helyen érkezett célba. A férfiaknál a Göcsej KTFE váltója (Fülöp Álmos, Kentelki Márton, Szalay Levente, Gond Balázs, Szőcs Attila) is bajnoki pontot szerzett, amely a 9. helyen ért célba.


A ZTC bajnok női váltója, Uhlir Tímea, Bokros Andrea, Porgányiné Henrich Piroska Fotó: ZTC

A szeniorok között viszont bajnoki címnek is örülhettek a zalaiak, pontosabban a TRIÓ Egerszeg ZTC. A női 125-ös korcsoportban Uhlir Tímea az élbolyban váltotta Bokros Andreát, aki nagyszerű futással magabiztos előnnyel indította Porgányiné Henrich Piroskát, aki stabil futással meg is tartotta az előnyt és győztesként érkezett a célba. Pontszerző 6. helyen végzett a TRIÓ Egerszeg ZTC F170-es korosztályú váltója, melynek tagjai voltak: Mitró Zoltán, Fehér Ferenc, Sárecz Lajos, Uhlir Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!