Sport

2017.06.26. 15:40

Száznál is többen a Zalaerdő íjászversenyen

GOSZTOLA - A hétvégén rendezte meg a lenti Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület a negyedik Zalaerdő Kupa íjászversenyt.

Korosa Titanilla

Az idei kiírásra a házigazdákkal együtt több mint százan érkeztek. A Dunántúl számos íjászegyesülete képviseltette magát, főként Zala és Vas megyeiek, valamint a szomszédos szlovén Lendváról is bekapcsolódtak versenyzők a küzdelembe.

A verseny helyszíne ideális volt az íjászoknak, az erdőben 28 darab 3D-s, erdei állatokat formázó célt helyeztek el szervezők a közel 5 kilométer hosszú pályán. Ezen az útvonalon haladtak a versenyzők célról célra. Az íjászok ez alkalommal 8 kategóriában nevezhettek és több korosztályban, a gyerektől a veteránig.

 

Németh Tibor, a szervező Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: nehéz megfelelő időpontot találni a versenyre, hiszen számos megmérettetési lehetőség adódik az íjászoknak ebben az időszakban, így nagyon jó eredménynek tartja és örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen szép számmal neveztek az idei kiírásra is. Hozzátette: úgy látja, az íjászok szívesen jönnek erre a megmérettetésre.

A kora reggeltől délutánig tartó versenyt követően díjazták a versenyzőket. Összesen, 19 kategóriában hirdettek győztest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!