mi mást is mondana?

2019.03.14. 13:10

Suárez szerint jogos volt a büntető

Az FC Barcelona sorozatban 12. alkalommal jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, amelyhez Luis Suárez szerint elsősorban Lionel Messi remek teljesítménye kellett.

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) is fouled by Lyon's Belgian defender Jason Denayer during the UEFA Champions League round of 16, second leg football match between FC Barcelona and Olympique Lyonnais at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 13, 2019. (Photo by PAU BARRENA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

Az argentin világsztár büntetőből már a 18. percben betalált az Olympique Lyon ellen, ráadásul ezúttal a trükkös Panenka-féle megoldást választotta, azaz finoman alápörgetett a labdának, amely így a kapu közepébe hullott az elvetődő kapus mellett.

Az előnyt Coutinho megduplázta a szünetig, csakhogy a franciák a második játékrészben váratlanul szépítettek, így egyetlen gólra voltak a továbbjutástól.

„Nagyszerűen futballoztunk az első félidőben, de egy pillanatnyi kihagyás után volt öt-tíz gyenge percünk, megzavart minket, hogy betalált a Lyon. A harmadik gólunk viszont megnyugtatott mindenkit”

- utalt Messi második találatára Suárez, a katalánok uruguayi válogatott csatára.

„Nem akarattal léptem az ellenél lábára a tizenegyes előtt, és nem direkt estem el, hanem a védő miatt.”

„Van olyan játékvezető, aki büntetőt ítél egy ilyen eset után, van, aki meg nem, de ez jogos volt”

- vélekedett Suárez az esetről.

Íme, az ominózus eset:

A 3-1-es előny birtokában a Barcelona, amely ezúttal egyedüli spanyol csapatként jutott negyeddöntőbe, már felszabadultan és hatékonyan játszott, így végül 5-1-re diadalmaskodott.

„El kell ismernünk, jobbak voltak nálunk”

- jelentette ki a Lyon gólszerzője, Lucas Tousart, aki Messit is méltatta és ösztönös tehetségnek nevezte. Hozzá hasonlóan Bruno Genesio vezetőedző is az argentin játékmestert dicsérte,

szerinte Messi „Bajnokok Ligája-üzemmódban” játszott, egyúttal zseninek titulálta, aki olyan dolgokra képes, mint senki más.

A negyeddöntő sorsolását pénteken Nyonban rendezik.

Borítókép: Suárez hatalmas ordítása a büntetőt megelőző esetnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában