Sport

2017.03.09. 19:15

ZTE: Stadionavatóra várva

Véglegessé vált a ZTE-stadion március 25-i stadionavató programja, ami délutántól egészen estig kínál tartalmas programot. Azt remélik, hogy egy sokáig emlékezetes napként kerül majd be az avató a klub történetébe is.

Kerkai Attila

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a két hét múlva esedékes program a ZTE FC mellett a szlovák I. ligás FC DAC 1904 Dunaszerdahely és a szintén élvonalbeli osztrák SK Puntigamer Sturm Graz hármas tornájára épül. A 45 perces mérkőzések között Zala megye közéleti válogatottja-Zalai női válogatott mérkőzés is lesz, fellép Szász Kitti freestyle világbajnok, de Bot Gábor színművész műsora és a programot lezáró, rendkívül látványosnak ígérkező lézershow is emeli majd a nap fényét.

A stadionavató nemcsak a ZTE FC rendezvénye, hanem a városé is, hiszen a ZTE -stadion felújítási munkálatai 15 év után fejeződtek be, s nyerte el az aréna végleges, jelenlegi formáját. Kocsárdi Gergelyt, a ZTE FC klubmenedzserét és Tóth Krisztián marketingvezetőt kérdeztük a részletekről.

Remélik, hogy a szép aréna avatására nagyon sok néző is kilátogat a ZTE-stadionba
Fotó: Pezzetta Umberto

- A két vendégcsapattal úgy állapodtunk meg, hogy a legjobb keretével érkezzenek, de lehetnek hiányzók, hiszen az avató egybeesik a hivatalos nemzetközi játéknappal és ugyanebben az időszakban rendeznek vb-selejtezőket is - mondta Kocsárdi Gergely. - Azonban erős csapatokat láthatnak majd a nézők, hiszen a Dunaszerdahely hazája bajnokságában a nyolcadik, míg a Sturm a negyedik. A DAC együttesét László Csaba vezeti, akit nem kell bemutatni, ahogy Szabics Imrét sem, aki a graziak másodedzője, s velük is találkozhatunk. Két olyan csapatról van szó, akik még nem, vagy nagyon régen vendégeskedtek Egerszegen.

Mint megtudtuk, számos közéleti személyiséget is meghívtak az eseményre, ám a vendégek végleges listája még nem ismert.

- Meghívtuk és meghívjuk a megye labdarúgó-társadalmát, hiszen azt szeretnénk, ha nagyon sokan jönnének el - ezt már Tóth Krisztián árulta el. - Egyszeri és megismételhetetlen alkalom előtt állunk, s csak jelképes összegű belépőt állapítottunk meg. Alkalmi kiadvánnyal is készülünk, ami a stadion történetét dolgozza fel. Ne feledjük, ez nemcsak a mi ünnepünk lesz, hanem a városé is, hiszen a stadion a város létesítménye. Arra törekedtünk, hogy tartalmas programot kínáljunk kora délutántól egészen estig, s bízunk benne, hogy a szurkolók, a nézők és minden érdeklődő értékelni fogja ezt jelenlétével. Az északi tribünt is megnyitjuk erre az alkalomra, a nap végén pedig a lézershow olyan élményt kínál, ami még nem volt Zalaegerszegen.

Mint megtudtuk, a további programokról, illetve közbejövő aktualitásokról az avatásig folyamatosan adnak majd információkat.

VASÁRNAPI TŰZRIADÓ GYAKORLAT

Vasárnap 17 órától rendezik az NB II-es ZTE FC-Szeged bajnoki találkozót, a katasztrófavédelem pedig - jogszabályi kötelezettségnek eleget téve - ez alkalommal tartja meg tűzriadó gyakorlatát, amit egy rendezvényen kell elvégezni - tudtuk még meg Tóth Krisztiántól. A gyakorlatot a meccs végére időzítik, s az a célja, hogy lemérjék, mennyi idő alatt ürül ki a létesítmény. A kilátogató nézőktől azt kérik, hogy a tűzriadó sikeressége érdekében tartsák be a rendezők utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!