Hallgassa élőben!
2021. 02. 03. 06:30 | [email protected]

A teniszezők első Grand Slam-tornája, a hétfőn kezdődő Australian Open előtt többek között megtudhattuk, hogy a világranglistán 28. helyen álló Julija Putyinceva nem fél az egerektől.

A szigorú helyi járvány­ügyi előírások miatt a két hete Melbourne-be érkezett játékosok zöme naponta öt órára hagyhatta el a szállodai szobáját, kizárólag edzésre, szkafanderes kísérővel; hetvenkét teniszezőre viszont – akik olyan járatokkal érkeztek meg, amelyen koronavírussal fertőzött személyt találtak – két hétre kíméletlenül rázárták az ajtót. Az ételeket lefóliázva kapták meg a küszöbön. Putyinceva duplán peches volt, mert megrökönyödve látta, hogy a szobájában egy egér is lakik, a szobacserét pedig nem siettek neki elintézni. A szaladgáló egérről készült videó a világhálón nagy siker lett, mi pedig leszűrhettük, hogy a játékos nem egy asztal tetejéről készítette, és akkor sem remegett meg a keze, amikor a rágcsáló feléje vette az irányt.

Nagy talány persze, hogy a szobafogságra ítéltek, akik vasárnap „szabadultak”, egy hét felkészüléssel milyen formában lesznek majd a jövő héten. S ebben a körben Putyincevánál jóval nagyobb nevek, olyan Grand Slam-győztesek is vannak, mint Viktorija Azarenka, Angelique Kerber, Bianca Andreescu és Sloane Stephens. (Az egyik pozitív tesztet a 2019-es US Open-győztes Andreescu edzője, Sylvain Bruneau produkálta.)

A férfiak között az élmezőnyből a japán Nisikori Kei járta meg.

A szerencsétlenek jobb híján a szobájukban a falnak ütögették a labdát, és persze, ahogy tudtak, erősítettek.

Ám valamit valamiért. Ausztráliában a lakosság is szigorú pórázon volt, de meg is lett az eredménye. Az országban, avagy a kontinensen nincsenek új fertőzöttek, a hét elején Nyugat-Ausztráliában, Perthben mutatóban találtak egyet. Martin Pakula, Victoria állam sportminisztere a hét végén bejelentette, hogy az Australian Openre engedélyezik a megszokott nézőszám felét, eleinte napi 30 ezer szurkolót, az utolsó öt napon pedig – amikor már kevesebb mérkőzést játszanak – napi 25 ezer szurkolót engednek be.

Két hét alatt 390 ezer nézőt várnak a Melbourne Parkba.

Februárban Melbourne lesz a világ sportfővárosa – hirdetik az ausztrálok, mi pedig innen, a földgolyóbis túlsó oldaláról irigykedünk.

Mondhatjuk persze, hogy az ausztráloknak könnyű egy gyéren lakott, hatalmas „szigeten”, de inkább lássuk meg a kapaszkodót! Ha nekik sikerül, akkor az egész világnak is sikerülhet.

Címkék

Hozzászólások