Sport

2017.05.10. 10:34

Tavaszi sportágválasztó Zalaegerszegen

Reggeltől késő délutánig a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében szerveztek programokat szerdán a zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában.

Hajdu Péter

Az Öveges Sportágválasztó második, tavaszi rendezvénye keretében zajlott a tegnapi, tanítás nélküli nap az iskolában. A megelőző téli rendezvényükön két sportággal, tegnap pedig 13 sportággal ismerkedhettek a gyerekek sportolók közreműködésével.

– A sport pozitív üzeneteit szeretnénk közvetíteni óvodásoktól és iskolásoktól kezdve a nyugdíjas korosztályig. A mai rendezvényt megelőzte a jégcsarnokban a téli sportágválasztó. Ma a sportágak mellett életmód programokat is kínálunk, délután pedig a felnőtteket különböző, az egészséggel kapcsolatos programok várják, egészségügyi mérések, véradás. A két témanapon összesen 15 sportággal ismertetjük így meg az érdeklődőket. Ma többek között a labdarúgás, a teke, judo, aerobik, íjászat, sportlövészet, lovaglás és még sok más szerepel a bemutatandó sportágak között – mondta a megnyitó előtt érdeklődésünkre Salamon Edit intézményvezető helyettes, a pályázati program szakmai vezetője.

Első osztályosok ismerkedtek a lovaglással. Lakos Anna (fehér felső) bűbáj lovon, Molnár Flóra  Tyson lovon.

A nap folyamán több mint ötszáz látogatót vártak az iskolában. Négy másik intézményt vontak be a programba, mentek az andráshidai iskolába gyerekek a kertvárosi óvodából, az Izsák és a Petőfi iskolákból, a Kölcsey gimnáziumból is. Összesen mintegy száz tanuló ismerkedhetett szakavatott sportemberek segítségével a különböző sportágakkal, egymást váltva, és ugyancsak körforgó rendszerben osztályonként a sport mellett egészségőr programokon is részt vettek. A Tavaszi Sportágválasztó megrendezéséhez szükséges támogatásra a Nemzeti Tehetség Program keretében 788 ezer forint támogatást kapott pályázatára az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!