Sport

2017.03.27. 16:15

Valahol itt kezdődik a futballszakma - Először rendezett edzőképző konferenciát a Hévíz SK

Hévíz - Labdarúgóedzőknek szóló szakmai konferenciát szervezett és bonyolított le az elmúlt hét végén a Hévíz SK. A két nap során a résztvevők nyolc kreditpontot is kaphattak, és a programnak lesz folytatása.

Varga Andor

A Hotel Carbonában szombaton és vasárnap délelőtt is két elméleti óra várt a hallgatóságra, majd délután a házigazda NB III-as klub stadionjában gyakorlati foglalkozások következtek. Az előadó Peter Hyballa, a holland NEC Nijmegen vezetőedzője volt, aki elmondta: 20 éve tart hasonló képzéseket világszerte, s nagy örömmel tett eleget a hévízi meghívásnak is. Mint mondta: sajnálja, hogy csak két napja van - a pénteki edzés után indult Magyarországra, ahonnan a hétfői tréningre ér majd haza.

- Peter Hyballa a profi világból érkezve, egy cseppet sem lebecsülve bennünket, őszintén igyekezett átadni tudását - összegzett a konferencia szakmai koordinátora, a Hévíz SK szakosztályvezetője, Damina László. - A gyakorlati résznél is a pozitív hozzáállás, a profi mentalitás, az alázat, a játék és a játékosok szeretete és tisztelete jellemezte őt. Úgy vélem, valahol itt kezdődik a szakma.

Peter Hyballa többféle eszközzel igyekezett átadni tudását Fotó: Németh Szabolcs

Damina László elmondta: pozitív visszajelzéseket és biztatást kaptak a résztevőktől, és már szervezik a következő alkalmat: az MLSZ edzőképző központja áldásával júliusban újabb program lesz Hévízen, melyen Timo Jankowski lesz az előadó.

- Láthattuk: a magyar edzőket igenis érdekli a szakma, mertek kérdezni, interaktív volt a program - emelte ki Damina László.

A gyakorlati program lebonyolításában az Illés és a Szőcs János Akadémia növendékei működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!