Sport

2011.03.26. 07:39

Sakk: harcban állnak

A hét végén folytatódik az NB I-es sakk-csapatbajnokság. A tabella alapján a két zalai résztvevő közül a címvédő kanizsaiak dolga tűnik egyszerűbbnek.

Bóbics László

Ha másért nem, mert az Aquaprofit-NTSK nem kényszerül utazni: az éllovas dél-zalaiak holnap 9 órától a kiesés ellen küzdő Kazincbarcikát fogadják a Halis-könyvtárban és nagyarányú győzelemre készülnek ellene. Mint ismert, az előző fordulóban a decsiek otthonában a Kanizsa nehezen (6,5:5,5) nyert, de az a találkozó már csak rossz emlék, s most a csapat azon lesz, hogy megszilárdítsa vezetését.

- A Paks előtt 5 ponttal vezetünk, de igyekeznünk kell, hogy ez az előny lehetőleg tovább duzzadjon - mondta dr. Flumbort András csapatvezető. - Profi játékosaink tisztában vannak az elvárásokkal, s ha minden jól megy, a Kazincbarcika ellen akár 8,5 pontot is szerezhetünk.

A Z. Csuti-Hydrocomp vasárnap 11 órakor kanizsai szempontból is fontos meccset játszik Pakson.

- Elméletileg ez egy rangadó, de valójában sokkal nehezebb a helyzetünk, mint vendéglátóinknak- jelentette ki Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója. - Élet-halál harcot vívunk, néhány millió forint nekünk a folytatást jelentené, de egyelőre úgy néz ki, hogy még a tavalyi támogatásunk is csökken, ez pedig nagyon szomorú jövőt vetít előre. Közel 150 gyerek sakkozik nálunk, őket és a hatszoros bajnok klubot sajnálom. Mivel nehéz ellenfeleink vannak a folytatásban, nagy valószínűséggel az idén nem szerzünk érmet. De megpróbálunk lehetőségeinkhez mérten tisztességgel helytállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!