Sport

2017.05.19. 18:50

Sabján Csenge hatodik lett a teke vb-n

Pénteken befejeződött az U18-as korosztályú tekézők világbajnoksága a németországi Dettenheimben. A zalai színeket ketten képviselték, a fiúknál Gombos Gergely, míg a lányoknál Sabján Csenge.

Kerkai Attila

A felnőttekével azonos helyszínen rendezték meg a fiatalok világbajnokságát azzal a különbséggel, hogy náluk csapat és egyéni küzdelmeket is rendeztek. Zalából az utazó csapatba Sabján Csenge (ZTE-ZÁÉV TK) és Gombos Gergely (Lauf-B TK) került be a válogatottba.

Sabján Csenge  remek teljesítményt nyújtott
Fotó: Gyuricza Ferenc

A csapatversenyben a fiúknál a magyar együttes a 9. helyen végzett, Gombos Gergely 532 fáig jutott, ezzel nem jutott be egyéniben a legjobb 24 közé. Az egerszegi fiatalember a tandem mix számban párjával a nyolcaddöntőig jutott.

A lányok a csapatversenyben a 7. helyen zártak. Sabján Csenge 572 fával a magyarok legeredményesebbjének bizonyult és bejutott az egyéni 24-es döntőbe is. Ez utóbbi számot pénteken rendezték és a kombinációs számban is ekkor hirdettek győztest. Sabján Csenge remekelt, ugyanis 595 fát ütött, amivel az egyéni világbajnokságon a 6. helyen végzett, a kombinációs versenyben 1167 fával szintén a hatodik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!