Sport

2016.06.21. 07:49

Remekeltek a rozgonyisok

Nagykanizsa – Kálovics Adél, Környei Péter, Varga Laura, Vörös Marcell, Varga Nóra és Hegedüs Zsófia. A Rozgonyi-iskola hat diákja érdemelte ki „A Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címet.

Benedek Bálint

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írta ki azzal a céllal, hogy a tanulók szellemi és fizikai képességeit folyamatosan fejlessze. Ezen túl szeretnék, ha az ifjúság fair-play szellemisége erősödne, továbbá ösztönöznék őket az egészséges testmozgásra, a tehetséges gyerekek pedig akár kortársaik előtt is példaképekké válhatnának. A gyerekeket intézményeik több korcsoportban nevezték a címre. A kanizsai intézmény igazgatója, Jeszenői Csaba érthetően büszke a fiatalokra, akik a tanulmányaik mellett a sport teljesítményükre is figyeltek. A most végzős, Hegedüs Zsófia atlétikában és kötélugrásban remekelt, utóbbiban a diákolimpián csapatban ezüstérmet szerzett. A hatodik osztályos Környei Péter számára is rendkívül fontos a mozgás, óvodás kora óta úszik, a kéttusa diákolimpián a negyedik helyet szerezte meg. Szintén kiválóan tanul a hatodikos Kálovics Adél, aki a duatlon diákolimpián csapatban bronzérmes, kajak országos bajnokságon váltóban pedig ezüstérmes lett. Mint elmondta: a 2012-es olimpia évében kezdett el kajakozni és ekkor eldöntötte, hogy olimpikon szeretne lenni, szeretné átélni azokat a pillanatokat, amikben a magyar sportolóknak része lehetett, amikor elsőként haladtak át a célvonalon. Azt ígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az álmai teljesülhessenek, de jól tudja ehhez kiváló tanulmányi eredményekre van szükség.

A rozgonyis legjobbak, Kálovics Adél (balról), Környei Péter, Varga Nóra, Vörös Marcell, Hegedüs Zsófia és Varga Laura Fotó: Benedek Bálint

- A testnevelés órákon kívül is mozogtam, a szüleimmel jártunk duatlon versenyekre – ezt már a hetedik osztályos Varga Nóra mondta. – A sportág diákolimpiáján csapatban bronzérmet, míg az országúti kerékpáros diákolimpián egyéni összetettben ezüstérmet szereztem. Számomra a mozgás kikapcsolódás, a délutáni edzéseket követően mindig marad idő a tanulásra. E kettő összehangolása jól sikerült, hiszen kitűnő bizonyítványt szereztem.

Hozzá hasonlóan kiválóan szerepelt egész évben, a hatodikos Varga Laura, aki duatlon diákolimpián csapatban bronzérmes lett, míg az országúti kerékpáros diákolimpián egyéni összetettben aranyérmet szerzett, s ugyanitt diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhetett. Kortársa, Vörös Marcell is kiérdemelte az elismerést, ugyanis a kitűnő bizonyítványa mellett az országúti kerékpáros diákolimpián egyéni időfutamban a hatodik helyet szerezte meg, mellett imád kézilabdázni is.

A fiatalokat, Vágó Diána, Polgár Sándor, Sári Nándor és Jeszenői Csaba testnevelők és edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!