Sport

2017.05.23. 17:45

A jövő héttől épül az új rekortánpálya

Zalaegerszeg - Kedden átadták a munkaterületet a kivitelezőnek a Városi Sportcentrumban, ahol augusztus végéig kell megépíteni a felújított, immár nyolcsávos atlétikai pályát.

Varga Andor

A sajtóeseményen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: nem véletlenül "időzítették" a rekortánpálya felújítását mostanra, hiszen idén 25 éves a Zalaegerszegi Atlétikai Club (ZAC), és ezt a jubileumot még emlékezetesebbé teheti a beruházás. Amihez az önkormányzat és a minisztérium mellett kellett a Magyar Atlétikai Szövetség támogatása is.

A 125 millió forintos beruházás elkészültéig türelmet kért a polgármester a ZAC valamennyi sportolójától, de azoktól az egerszegi polgároktól is, akik számára a Városi Sportcentrum a kikapcsolódást, a rendszeres testmozgás élményét nyújtja. A nyár végi átadás után újra a korábbi gyakorlat szerint használhatja mindenki a felújított létesítményt.

A kivitelező Strabag Építő Zrt. képviseletében Juhász Zsolt ismertette a munkálatok menetét. A jövő héten kezdenek, a nyolcsávos pályatest kialakítása és rövid technológiai szünet után a sportburkolat (rekortán) lerakása következik. Az átadás határideje augusztus utolsó napja.

Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője nagyvonalú ígéretet tett: az időjárásért ő "felel", hogy ne legyen csúszás az átadásnál. Az ügyvezető a klub, a sportolók és a maga nevében megköszönte mindenkinek a támogatást, és jelképesen meghívta a város minden lakóját a nagy diákseregszemlével egybekötött, szeptember közepén esedékes avatóversenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!