Akár hatszázan is futhatnak

2018.12.27. 20:00

Rajtra kész a szilveszteri, 24. Decathlon Mountain Man Marathon

A „próbafutás” megvolt, de ezzel ellentétben a 24. Decathlon Mountain Man Marathont az esztendő utolsó napján valószínűleg „fekete pályán” (azaz nem lesz hó) rendezik meg. A szervezők már készülnek, és akár ismét részvételi rekordot hozhat a december 31-ei zalaegerszegi viadal.

Kerkai Attila

Hó a tavalyi viadalon sem tette próbára a versenyzőket Fotó: Katona Tibor/Archív

Két hete a szilveszteri hegyimaraton szervezői már tartottak egy próbafutást, s éppen akkor hullt le az idei első hó. Többen így is végigfutották a teljes távot a kijelölt pályán, amit a rutinosabb futók természetesen már fejből ismernek. December 31-én a megszokott helyszínen, vagyis az egerszegi Deák SZKI elől ismét elrajtol a szilveszteri futás és az idén is több táv közül választhatnak azok, akik az esztendő utolsó napjának délelőttjén még egy kiadós testmozgásra vágynak.

Az elmúlt 24 esztendő során az egerszegi szilveszteri hegyimaratonnak (hivatalos nevén 24. Decathlon Mountain Man Marathon) már lett akkora ismertsége, hogy különösebben nem kell bemutatni. Csak a rend kedvéért: a legfelkészültebbek a 41 km-es (majdnem maraton) távon indulnak majd, de van 24 km-es (erős félmaraton), 10 km-es (jövőre ebből is lehet maraton) és a 3,5 km-es (kezdő maraton) táv, ezek közül lehet választani.

Hó a tavalyi viadalon sem tette próbára a versenyzőket Fotó: Katona Tibor/Archív

A versenyt az idén is a Zalatriatlon és a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE rendezi, a nevezés pedig már októberben elkezdődött, de a helyszínen is lesz rá lehetőség. Ám ehhez korán kell kelni, hiszen a mezőny együtt indul el december 31-én, 9 órakor. A szervezők részéről Jakabfy Zoltán elmondta: várhatóan hatszáz indulóra számítanak.

Újdonságként említette, hogy a hosszútávon pályaközi időmérő pontok, plusz frissítőpont (közkívánatra) is lesz. Továbbá a rajtot megelőző tumultus elkerülése érdekében a verseny előtti napokban (konkrétan december 29-én és 30-án) az előre nevezettek a rajtcsomagjukat átvehetik az egerszegi Decathlon árházban.

Évről évre beszámolóinkban mi is rendre megemlítettük, hogy a szilveszteri hegyimaratonnak egyre nőtt a népszerűsége és mind többen indulnak rajta. A hobbifutók is egyre többen választják a 10 km-es távot, és a komolyabb felkészülést igénylő közép- és hosszútávokra is folyamatosan növekszik az érdeklődés. A futás útvonalát a forgalmasabb csomópontokban polgárőrök biztosítják, azonban fontos tudni, hogy útzár nem lesz, minden résztvevő a saját felelősségére, a KRESZ maximális betartása mellett indulhat el.

És most már nincs is más hátra, mint várni az év utolsó napját, a rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában