Hetedik lett

2019.02.12. 19:55

Pontszerző helyezést ért el Takács Virág Vivien a karate Eb-n

A dániai Aalborgban megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon a magyar csapat tagja volt Takács Virág Vivien, a zalaegerszegi Toriki KHKE versenyzője is, aki a pontszerző, hetedik helyen végzett.

Kerkai Attila

Takács Virág Vivien jól teljesített az Eb-n Fotó: Toriki KHKE

A magyar csapat egy arany- és két ezüstéremmel a résztvevő 51 ország közül az előkelő nyolcadik helyen zárt a nemzetek rangsorában. A Toriki KHKE válogatott versenyzője, Takács Virág Vivien az első korosztályos WKF Európa-bajnokságán szépen szerepelt. Az U21-es korosztály -61 kilós súlycsoportjában a 30 fős mezőnyben a pontszerző hetedik helyen végzett. Az egerszegi versenyző előbb egy angolt győzött le, majd a korábbi Eb-ezüstérmes francia riválisát. Harmadik mérkőzésén szintén egy korábbi Eb-bronz­érmes orosz versenyzővel került össze, aki végül ennek a kategóriának a győztese lett, és ellene alulmaradt. A vigasz­ágon egy tapasztalt lengyel lány következett, akitől szoros meccsen 2-1-re kikapott, így két nyert meccsével Takács Virág Vivien a pontszerző hetedik helyet szerezte meg.

Takács Virág Vivien jól teljesített az Eb-n Fotó: Toriki KHKE

– Benne volt Vivienben az éremszerzés lehetősége, sajnos a felkészülés legfontosabb szakaszát sérülései miatt rehabilitációval töltötte, ennek ellenére meg vagyok vele elégedve – értékelte tanítványa, egyben lánya teljesítményét az edző-édesapa, Takács Ferenc. – Szépen, magabiztosan küzdött, sajnos lengyel ellenfelével szemben Vivient kétszer intették kontakt hiba miatt, így az értékes pontokat nem kaphatta meg. Ha a lengyel lányt sikerül legyőznie, biztos vagyok benne, hogy bronzérmesként tér haza. Nincs időnk pihenni, a chilei vb kvalifikációs versenyeire készülünk, ez fogja kitölteni az elkövetkező négy hónapot.

A következő korosztályos Európa-bajnokságot Magyarország rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában