Három korosztály ifjú tőrözőit fogadták

2019.03.21. 17:12

Pontszerző helyezés az I. Notre Dame Kupán

Országos rendezésű kétnapos utánpótlás tőrviadalt rendezett a hét végén a Zalaegerszegi Vívó Egylet. A Fülöp Mihály Magyar Kupa-sorozat egyik állomásaként rendezett I. Notre Dame Kupán közel háromszáz ifjú vívó állt rajthoz.

Kerkai Attila

Benedek Csongor a legjobb hazai helyezést érte el Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Az Apáczai ÁMK tornaterme két napra igazi vívócsarnokká alakult; pástok fedték a játékteret, és a pengecsattogás a vívótermek egyedi atmoszféráját kölcsönözte. A két nap során összesen 260 vívó állt pástra a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályokban. A Fülöp Mihály Magyar Kupa sorozatában ranglista pontokért zajlik a küzdelem, a végén ezek alapján hirdetnek végeredményt.

Az I. Notre Dame Kupán a rendező ZVE népes csapatot indított, ugyanis 23-an léptek pástra az egerszegiek közül. A legjobb helyezést éppen a legnépesebb számban (68-an indultak itt), a gyermek fiú tőr kategóriában Benedek Csongor érte el, aki a 8., pontszerző helyen végzett. A ZVE vívói közül sokuknak ez volt az első országos megmérettetése, ráadásul a korosztályokon belül még a fiatalabbakhoz tartoznak.

Benedek Csongor a legjobb hazai helyezést érte el Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A versenyen Darabos Géza, a ZVE elnöke elmondta, pár év kihagyás után újra országos rendezésű viadalt hoztak Egerszegre. A névválasztás pedig egyértelműen az otthonukra utal, hiszen a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által működtetett Mindszenty-iskola épülete közel 20 éve ad otthont a zalaegerszegi vívásnak. Ahogy az elnök fogalmazott „a jövőt is együtt tervezzük”. Egyelőre még az Apáczai ÁMK-ban rendezhették a viadalukat, de az elnök reményét fejezte ki, hogy nemsokára otthonukban fogadhatják a vendégeket. A tervek között szerepel ugyanis a Mindszenty-iskola bővítése új tornateremmel, ehhez kapcsolódó vívócsarnokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában