NB III

2019.10.20. 20:00

Pontszerzés két gól hátrányból

A labdarúgó NB III. Nyugati-csoportjának 11. fordulójában a Nagykanizsa az éllovas Érd otthonából lopott pontot, a sereghajtó Hévíz azonban hazai pályán elszenvedte szezonbeli kilencedik vereségét is.

Góth Imre, Khüne László

20191020 Héviz NB3-as labdarúgás Héviz(zöld)-Lipót(fehér) Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Érdi VSE–

FC Nagykanizsa 2-2 (2-0)

Érd, 150 néző. Jv.: Juhász.

FCN: Horváth M. – Horváth B., Major, Gerencsér A., Ekker – Kretz – Vittman (Fadgyas), Kovács Gy., Béli M. (Bagó B.), Szegleti – Herzsenyák (Hampuk). Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Bozsoki (32.), Kollega (35.), illetve Hampuk (63. – 11-esből), Vittman (72.).

A listavezető otthonában az első félidő jelentős részében egyenrangú partner volt a Kanizsa, aztán a Limperger Zsolt irányította hazai csapat pillanatok alatt kétgólos előnybe került. Jól jött a szünet a vendégeknek, akik a pihenő alatt igencsak összekapták magukat. A folytatásban Vittman harcolt ki büntetőt, amit Hampuk váltott gólra, majd előbbi maga is betalált, rendkívül szemfüles megmozdulás végén. A Kanizsa szezonbeli első döntetlenje igen értékes pontot hozott a konyhára.

Barna László: „A srácok minden dicséretet megérdemelnek. Kétgólos hátrányból a listavezető otthonában egy félidő alatt felállni nem kis dolog, a csapat mentális erejét is jól mutatja.”

Hévíz SK–

Petőfi SK Lipót 0-1 (0-0)

Hévíz, 300 néző. Jv.: Derdák.

HSK: Czirjék – Kiss B. (Horváth D.), Baráth, Nedelkó, Tóth G., – Szi Péter (Török), Giber – Pajor, Németh, Horváth M. – Bontó (Horváth D.). Edző: Damina László.

G.: Nyári (92.). Kiállítva: Zimonyi (Lipót, 2.).

A 2. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, amikor a gólerős Zimonyi belerúgott egy hazai védőbe, akinél nem is volt a labda. A hazai csapat támadó szellemben játszott, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Fordulás után jóval élénkebben futballoztak a hazaiak, Pajor és Kiss B. akár 2-2 gólt is szerezhetett volna, de nem tette. A találkozó utolsó percében szintén kihagyott hazai helyzet után meglódultak a vendégek, és a kontrát győztes góllal sikerült zárniuk.

Damina László: „Sajnos a korai kiállítást nem sikerült kihasználnunk. Hiába voltak meg a helyzeteink, ezeket nem sikerült gólra váltani. Az ellenfél viszont élt a lehetőséggel, amit a védelmünk egyetlen hatalmas hibája jelentett.”

További eredmények: Fehérvár II.–Puskás II. 1-2, Veszprém–Mosonmagyaróvár 3-0, Balatonlelle–BKV Előre 1-1, Pápa–Bicske 1-2, Sárvár–III. Ker. TVE 1-2, Ménfőcsanak–Komárom 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában