Sport

2016.03.04. 13:30

Pályaavató rangadóval: a ZTE FC vasárnap a Mezőkövesdet fogadja

Zalaegerszeg - Vasárnap 18 órakor visszatér a csapat a ZTE Arénába, ahol ráadásul az új pálya avatóját is tartják és cseppet sem mellesleg: az NB II 18. fordulójának rangadóját rendezik a ZTE FC- Mezőkövesd mérkőzéssel.

Kerkai Attila

Csank János csapata nagy lehetőség előtt áll, hogy még jobban ellépjen üldözőitől. Nagy a készülődés a ZTE Arénában. A csapat visszatér otthonába, melynek teljesen megújult játéktere ezen a vasárnapon debütál. Ezen kívül teljesen kicserélődött a hangosítás, az új kijelző is bemutatkozik, a többi munka pedig folyamatban van. Az biztos, hogy izgalmas mérkőzés következik, hiszen a ZTE FC remek tavaszi rajtjának köszönhetően tovább erősítette pozícióját a második, azaz feljutó helyen. A vasárnapi ellenfél, a Mezőkövesd is kimondottan a feljutásért akar harcban lenni, és ez mindjárt meg is magyarázza, miért van nagy jelentősége a találkozó végkimenetelének. Ha a ZTE FC nyerne, már tíz ponttal előzné meg a kövesdieket.

A ZTE FC legutóbb tavaly október 3-án, a Szolnok 1-0-ás legyőzése alkalmával játszott bajnokit saját stadionjában. A képen fehér mezben a hazai gólt szerző Daru Bence veszi célba a kaput
Fotó: Pezzetta Umberto

- Mindegyik mérkőzésünk fontos, így volt ez a múlt heti Budaörs ellenivel is, de tény, hogy a Mezőkövesd az egyik potenciális riválisunk - mondta el a találkozó felvezetéseként Csank János, a ZTE FC mestere. - A tét komoly, hiszen győzelem esetén még jobban leszakíthatnánk magunkról riválisunkat, ám gondolom, ők meg igyekeznek ezt elkerülni. Mi a saját dolgainkkal akarunk foglalkozni. Tudom, hogy a pálya avatója is lesz ez a mérkőzés, s ezek néha rosszul is elsülhetnek, de én azt remélem, hogy nálunk ez nem esik meg.

Magával az új pályával alig ismerkedhet többet a ZTE FC, mint a Pintér Attila által irányított és a télen jelentős átalakításon átesett Mezőkövesd. A zalaiak pénteken este edzettek először a stadionban. - Biztos, hogy nagyon jó minőségű pályán futballozhatunk majd, ami itthon ritka - folytatta Csank János. - Ugyan eltűnt az északi lelátó, de azért remélem, hogy a körítésnek megfelelő, jó hangulat lesz vasárnap és sok néző lesz a lelátókon. Ez mindig fontos, hiszen feldobja a csapatot is.

A ZTE FC-nél Csank János elmondása szerint Simonfalvi Gábor izomsérülés miatt hiányzik majd, Bedi Bence már kispados lesz, Babati Benjamin pedig egyre intenzívebben készül. A Budaörs ellen két gólt jegyző Wittrédi Dávid játéka viszont kérdéses, hiszen a középpályás nem teljesen egészséges. A héten a klub bejelentette, hogy újabb saját nevelésű fiatalokkal kötött profi szerződést: Fujsz Richárd (18 éves), Gottfried Dániel (18), továbbá az U17-es együttesből Csóka Dániel és Vass György írtak alá a klubhoz.

A ZTE FC vezetői szeretnék, ha a vasárnapi mérkőzésre sok néző menne ki. Ezért állapítottak meg jelképes belépőárat, és tették ingyenessé a hölgyeknek és a diákcsoportoknak a mérkőzés megtekintését. Sportszakmai szempontból pedig éppen elég okot ad a az érdeklődésre a ZTE FC-Mezőkövesd összecsapás.

Hír még: valószínűleg a Dunaújváros-ZTE FC találkozót március 11-én, pénteken rendezik, ám ez még egyeztetés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!