kosárlabda

2019.03.09. 21:10

Pakson is vereséggel zárt a ZTE KK

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának hét végi fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK szombaton este az Atomerőmű SE Paks vendége volt. Az egerszegiek számára nem jött össze a bravúr, nyert a Paks.

Kerkai Attila

Atomerőmű SE Paks – Zalakerámia ZTE KK 93-81 (30-25, 10-24, 30-13, 23-19)

Paks, 1200 néző. Jv.: Cziffra, Farkas, Kulcsár.

Paks: Kovács Á. 19/3, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 8/3, Henton 19/6. Csere: Jevtovics 11, Medve 2, Williams 2, Norfleet 3/3, Horváth K. 5/3. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE KK: Ware 11/3, Thompson 18/3, Gulyás 9/3, Szabó Zs. 13/3, Agafonov 16/3. Csere: Green 12/6, Doktor, Bagó, Durázi 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Faust (40.).

 

Zalai kosárral indult a találkozó, ami nem kis örömet okozott az egerszegi együttest nem kis számban elkísérő zalai drukkereknek. A felső házba jutás szempontjából is fontos találkozón a jó kezdés adott volt, és a ZTE KK úgy tűnt, hogy a korábbi hetekhez képest összeszedettebb, ám ezzel együtt sem tudta megakadályozni, hogy Paks fordítson (14-12). A hazai együttes irányítását két hete Braniszlav Dzunics vette át, akinek a kötődése mindkét együtteshez ismert. Valamivel a paksiak tűntek frissebbnek, vezettek (22-16), ám ekkor még nagyon az elején tartott a találkozó. A ZTE KK a múlt héten hazai pályán kapott ki a Kaposvártól, így szeretett volna javítani, azonban a paksi lendület tovább tartott. A ZTE KK – elsősorban Agafonov kosaraival – tartotta a lépést és az egerszegiek harcossága meghozta az eredményt: Green kosarával 32-31-re jött fel a ZTE KK, Gulyás duplájával pedig már vezetett (32-33). Az egerszegiek korábban sokat bírált védekezése most jobban működött, felváltva vezettek a csapatok, a ZTE KK a szünethez közeledve állandósította vezetését. Agafonov, Thompson és Ware kosaraival a szünetre kilenc pontos előnyt harcolt ki magának a ZTE KK (40-49).

Remekül kapta el a második félidő elejét az egerszegi csapat, Gulyás, majd Szabó kosarával már 11 ponttal (43-54) vezetett a vendég együttes. Henton és Kovács Ákos találataival közelebb zárkózott a Paks (56-61), amely lendületben maradt és fordított (62-61). A harmadik negyed egyértelműen a hazaiaké volt, de szó sem volt arról, hogy a ZTE KK ne reménykedhessen az utolsó tíz percre. Ettől függetlenül a zalaiak jobban is kijöhettek volna ebből a szakaszból, így 70-62-es hazai vezetésről indult az utolsó negyed. Semmi sem volt lefutva, a ZTE tartotta a lépést (74-68), életben tartva még reményeit. Faust hármasával megint tíz pont fölé nőtt a hazai előny (79-68), amiből megint faragott a zalai együttes (79-73). Egerszegi szempontból ekkor még nyerhetőnek tűnt a mérkőzés, azonban éppen ekkor, kimaradtak a vendégek próbálkozásai. A Paks élt a lehetőséggel, már nem engedte közelebb a ZTE KK-t (83-76), s innentől nem is adta ki a kezéből az irányítást, és a meccset sem.

A ZTE KK a hajrában pontosabb és határozottabb játékkal akár nyerhetett volna, de mindez már csak feltételezés… A tény az, hogy a Paks volt a határozottabb csapat, amely megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában